MINI-SUKNJA JE NASTALA U SRBIJI: Senzacionalno otkriće arheologa!

Mini-suknja potiče još iz neolitskog doba u Srbiji, i to iz sela Pločnik u prokupačkoj opštini, čije je istoimeno arehološko nalazište ušlo u udžbenik za engleski jezik

  • 8

Iako su mnogi mislili da ju je osmislo čovek iz Francuskle a drugi da je, u stvari, poreklom iz Holivuda, arheolozi su otkrili da mini-suknja potiče još iz neolitskog doba u Srbiji, i to iz sela Pločnik u prokupačkoj opštini. One su se nosile uz topiće.

 

Prema nepotvrđenim pričama, ljudi koji su živeli na tom prostoru u period od 5.400 i 4.700 pre nove ere, naime, znali su da šiju, trguju a bavili su se i umetnošću. Sve to su arheolozi potkrili na polju površine 120 hektara u Pločniku gde postoji istoimeno neolitsko nalazište.

 

DA LI JE OVO DOKAZ DA SU SRBI NAJSTARIJI NAROD? Nemci u Srbiji pronašli grad star 6.500 godina!

 

Upravo to nalazište ušlo je u engleski udžbenik za engleski jezik "English file“ , a štampao ga je "Oxford University press”. S obzirom na to, svi koji su na ovom Univerzitetu uče o srpskom neolitskom nalazištu.

 

Upravo, osnovna tema na stranici na kojoj je opisan Pločnik jeste moda u doba neolita. Takođe, svi koji uče iz ovog udžbenika, upoznaju se sa kompletnim istorijatom nalazišta i svim otkrićima na njemu.

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

U SRBIJI SE JELO KAŠIKOM PRE 7.000 GODINA: Evo i dokaza! (FOTO)

 

Pored teksta data je i slika ženske statue koja je pronađena na nalazištu, a koja na autentičan način opisuje kako se živelo na ovom prostoru sedam i po godina od ovog vremena.

 

 

OVDE ŽIVE NAJBOLJI FRAJERI NA SVETU? U ovo SRPSKO SELO selo dolaze žene iz cele Evrope da bi se UDALE! (FOTO)

 

Istraživanja Pločnika, koji je kao nalazište otrkiven krajem 20-tih godina prošlog veka, utvrdila su da je na prostoru Pločnika u to vreme bila razvijena metalurgija i da se prerađivao bakar. Značajan doprinos u istraživanjima Pločnika učinjen je poslednjih godina, a vođa tih istraživanja je arheolog Narodnog muzeja Toplice Julka Kuzmanović Cvetković.

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

Poslednje dve godine Pločnik je otvoren i za posetioce, jer je napravljeno etno selo u kojem se topi ruda bakar, onako kako se to činilo u praistoriji, i mesi hleb na isti način.

 

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eskobar

    10. februar 2016 | 22:42

    Koliko ja vidim SVE je u srbiji nastalo...

  • Jaca

    10. februar 2016 | 23:21

    A zato je ja ne skidam!!!!!!!!!!!??????????

  • Jeretik

    11. februar 2016 | 09:58

    Srbi su izmislili kratke rukave , kroz celu svoju istoriju , uvek bi izvisili , i ostali kratkih rukava .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA