DVOGODIŠNJICA OD TRAGEDIJE: Nišlije upalile sveće za ubijenog studenta Vuka

Ujak ubijenog studenta, Zoran Jovanović, izrazio je razočarenje što na mestu Vukovog stradanja još uvek nema spomen obeležja

  • 1

Nekoliko desetina Nišlija okupilo se večeras u parku Svetog Save i paljenjem sveća odalo počast studentu Vuku Stoiljkoviću (21), koji je pre dve godine ubijen na toj lokaciji. Nesrećnom mladiću smrtonosne povrede nožem naneo je Dimitrije Stevanović (21).

Mladića u Nišu izboli na smrt!

Ujak ubijenog Vuka, Zoran Jovanović, izrazio je razočarenje što na mestu Vukovog stradanja još uvek nema spomen obeležja.

NEČUVENO: Ubistvo studenta u Nišu nije svirepo, kaže sud!

- Porodica je imala podršku gradonačelnika Zorana Perišića koji je, verovatno pod pritiskom javnosti, obećavao da će na sve načine pomoći da se u parku postavi jedno spomen obeležje u znak sećanja na Vuka. Da to spomen obeležje bude mesto gde bi se građani Niša setili jednog lošeg trenutka iz prošlosti, koje će ih podsećati na posledice nasilja, kako se nešto slično više nikom ne bi desilo. Razočarani smo što tog spomenika i dalje ovde nema – kazao je Jovanović.

"MONSTRUMA TREBA ZATVORITI DO SMRTI": Jauk bake ubijenog Vuka posle presude, ispred sudnice! (FOTO)

Počinilac ubistva Dimitrije Stevanović osuđen je na dvanaest i po godina zatvora. Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir to što je u vreme ubistva bio mlađe punoletno lice.

Foto: Lična arhiva Foto: Lična arhiva

Osniva se fond Vuk Stoiljković

Stoiljkovićeva porodica izrazila je razočarenje ovakvom kaznom, te je zahtevala da se Vukovom ubici sudi za teško ubistvo za koje je predviđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Novi protest protiv nasilja u Nišu

Nišlije su tada takođe stupile u višemesečne proteste, tokom kojih su od organa gonjenja zahtevali oštru reakciju sa ciljem da se suzbije nasilje među mladima.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majka

    11. februar 2016 | 10:48

    pogledajte lepo lice zrtve a pogledajte ubice krvolocne zivotinje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA