"PRIŠLA MI JE MOKRA, SEKSI, KAO OD MAJKE ROĐENA": Ispovest momka koji izdaje bajseve na Adi zakucaće vas za stolicu!

- Sećam se, kada sam tek počeo da radim ovde, došla mi je devojka u kupaćem boje kože, skroz natopljenom od kupanja, tako da je izgledala kao "od majke rođena". Još sam buljio u njeno izvajano telo, kada me prenuo njen glas kojim me moli da joj iznajmimo bajs za vožnju - priča naš sagovornik sa Ade

  • 4

Kako su već počeli lepi sunčani dani, rešili smo da posetimo momka koji radi na izdavanju bicikala i rolera. Jedan, naizgled, miran rad sa ljudima koji su došli da se malo rekreiraju, nipošto ne izgleda da može da bude uzbudljiv, ali avaj...

- Ima mirnih i totalno ludih dana. Zavisi valjda od vetrova koji duvaju, šta znam... Posao deluje lak, ali kad radite sa ljudima, nikada ne znate kako će da se završi... - počinje priču za Telegraf mladić koji već godinama radi na Adi, a želeo je da ostane anoniman, u dahu nastavljajući:

Foto-Ilustracija: Tanjug / Danilo Peternek Foto-Ilustracija: Tanjug / Danilo Peternek

OVO JE PRAVA ISTINA O MEKDONALDSU U SRBIJI: Ispovest ovog radnika ostaviće vas bez teksta!

- Sećam se, kada sam tek počeo da radim ovde, došla mi je devojka u kupaćem boje kože, skroz natopljenom od kupanja, tako da je izgledala kao "od majke rođena". Još sam buljio u njeno izvajano telo, kada me prenuo njen glas kojim me moli da joj iznajmimo bajs za vožnju, iako nije adekvatno obučena. Iako sam želeo da joj učinim sve u tom trenutku, morao sam da je odbijem. Prosto nije mogla tako mokra da sedne i vozi, pogotovo kada sam počeo da se natežem sa njom i kada sam shvatio da je pripita - priča uz osmeh naš sagovornik.

Nije ona jedina koja nije imala adekvatnu garderobu. Kaže, dolazila mu je i mlađa žena posle posla, koja je tako sa sve štiklama iznajmila biciklu i vozila. Kada mu je posle toga, došao muškarac u komplet odelu i crnim lakovanim cipelama, nije se više ni iznenadio.

Pravilo je da svakome ko je obučen, ima dokument sa slikom da ostavi u zalog i novca da plati, izdaju opremu za vožnju. To, da li znaju da voze, je već njihov problem.

Štikle Foto: sxc.hu

- Dolaze mi trojica mladića, povisoki, ubijeni od alkohola i traže da im iznajmim rolere. Kažu, ne znaju da voze, ali da to nije problem, naučiće usput. Nekako se nataknu na njih i polako odoše. Posle nepunih sat, imao sam šta i da vidim - krvavi, izrazbijani i bosi sa rolerima u rukama, doteturaše se do mene. Poslao sam ih pravo na česmu - priseća se naš sagovornik.

Hteli su da ukradu bicikl, ali nisu bili svesni šta ih čeka ispod sedišta! (VIDEO)

Kako to u Srbiji obično biva, uvek imate one koji žele da što jeftinije prođu, da ne plate ako su nešto pokvarili, ili čak one, koji bi da ukradu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

- Kod nas postoji jedna cena za vožnju koja je ista vozili vi bicikl sat, dva, tri ili ceo dan. Međutim, mnogo puta su mi dolazili sa pričom da im je ceo dan mnogo, pa sa pitanjem: "A jel mogu da vozim pola sata za 100 dinara?" I onda po hiljaditi put objašnjavam da ne može, da je cena jedna... A kad dođu sa pokvarenim lancem, iščupanim kočnicama ili izduvanom gumom, onda me redovno optužuju da sam im baš ja namestio da se guma izduva na drugoj strani jezera ili da je nisam dobro naduvao, ili sam joj dao bicikl sa tvrdim sedištem, a ona na njega nije sela 20 godina i očekuje da je ne žulja - priča za Telegraf ovaj mladić.

Zbog nesporazuma ovakve vrste, jednom, je, kaže, zamalo dobio batine od redovne mušterije.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Vraća se čovek sa vožnje, silazi sa bicikla i zaleće se pravo ka meni sa rečenicom: "Kakav si mi to bicikl izdao? Jedva sam preživeo vožnju". Vidim ja da će biti čupavo, dohvatim najbliži čekić u ruku i čekaj. Korakne on, ka meni, koraknem ja ka njemu... i tako ponovo. Kad smo došli maltene jedan do drugog i izvikali se pošteno, vratim mu ličnu kartu i on ode. Uh, da l' zbog čekića ili nečeg drugog, prošao sam bez batina - priča i dodaje:

Foto-Ilustracija: Tanjug/Rade Prelić Foto-Ilustracija: Tanjug/Rade Prelić

- Ono što me je najviše izbezumilo je otac sa dečakom, koji je uredno platio vožnju velikim i biciklom za dete, provozali se, vratili i u jeku najveće gužve kad ne znam kome izdajem novi, kome naplaćujem završenu vožnju, dohvatio je slobodnom rukom najbliži dvotočkaš za volan i odvezao ga, kao što je drugom rukom vodio dete dalje šetalištem. Kada smo videli na kameri nismo verovali. Detetu je verovatno rekao da ga je platio - u neverici nastavlja ispovest.

PrintScreen: YouTube/True Activist PrintScreen: YouTube/True Activist

BICIKL IZ PAKLA: Svakog ko ga dodirne UDARI STRUJA (VIDEO)

Apsurd je to što bicikle održavaju sami i što mu se redovno dešava da, recimo u obližnji kontejner baci nesipravne delove i da mu već sutradan dođe mlađi Rom koji je na svoj bicikl stavio bačenu unutrašnju gumu, da mu tu istu gumu napumpa. Dosta njih dođe sa svojim bajsom po pomoć takve vrste, koju ovi ne naplaćuju, pa to zloupotrebe.

- Koliko puta mi se desi da mi dođu sa molbom samo da im pogledam kočnice, eee ako mogu i menjače, pa kad sam već tu da dopumpam i gume i da maltene izservisiram ceo bicikl, da bi se okrenuli i rekli: "Ajd zdravo, častim te drugi put", i otišli.

Foto-ilustracija: Flickr/Daniel X. O'Neil Foto-ilustracija: Flickr/Daniel X. O'Neil

Nije on ogorčen, kaže, navikao je na sve... Nije džabe ona: "100 ljudi, 100 ćudi." Obraduju ga poneki, doduše mnogo ređe. Jedan mu je skoro zahvaljivao na usluzi i pohvalio nove bicikle u ponudi, te je zauzvrat obećao besplatnu reklamu tako što će da im uradi sajt.

(Slađana Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isa umaru

    14. februar 2016 | 00:22

    Pametan si ti sine Wezz...Nema nego cista inteligencija...Pravi pacenik...

  • Wezz

    13. februar 2016 | 23:39

    Ja bih iznajmio bicikl i nikad ga ne bi vratio!!!

  • Ljubljana

    14. februar 2016 | 09:47

    Pozz momku, svaka čast, i kod nas u Ljubljani imamo bajse za iznajmit, i sve se uredno vrati, tako da nema problema, berem vaše komentare i ne vidim razlog,ako iznajmiš zašto ne bi uredno vratio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA