VELIKA PREVARA SA BELOM TEHNIKOM U SRBIJI: Ako ste bili žrtva ovih kriminalaca, ODMAH POZOVITE POLICIJU!

Čak i kada potroši poslednji dinar, neko od prevaranata naivnom sugrađinu ponudi novac na zajam kako bi ovaj nastavio da se "takmiči". Neretko na tim igrama potroše i ušteđevinu za sahranu ili za starost

  • 10
Devojke se slikaju kod frižidera Foto: Vasi.net

Nije neobično da je svako od nas poželeo u životu da na brz način dođe do lake zarade, a prevaranti jedva čekaju ovakve. Prolaznici najčešće budu uvučeni u šibicarenje, kartanje, gatanje ili preprodaju polovnih automobila i zbog toga neretko završe u dugovima ili policiji. "Ulični psiholozi", kako ih neretko zovu inspektori, su odlični manipulatori, koji umeju da prepoznaju i namame žrtvu i da joj uzmu i poslednji dinar.

Poslednjih meseci, meta uličnih psihologa najčešće su stariji sugrađani kojima se nudi da uz nadoknadu od nekoliko hiljada dinara u nagradnoj igri mogu da dobiju novu belu tehniku. Prevaranti ih najpre pitaju za neko mesto u gradu, a kada im ovi tačno odgovore, ponude im da za nekoliko minuta odigraju igru na sreću, obično u skrivenim prostorijama oblepljenim papirom, tako da niko ne zna šta se unutra zbiva, saznaje Alo.

Čak i kada potroši poslednji dinar, neko od prevaranata naivnom sugrađinu ponudi novac na zajam kako bi ovaj nastavio da se takmiči. Neretko na tim igrama potroše i ušteđevinu za sahranu ili za starost.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

LUKSUZNI MOBILNI TELEFON KUPILI LAŽNIM EVRIMA: "Pali" falsifikatori u Nišu

Policijski službenici su, kao saznaje Alo, podneli nekoliko prijava protiv onih koji su vršili prevare na ovaj način, kao i izveštaje nadležnim tužilaštvima, i u toku je identifikacija ostalih učesnika. Oni su, nezvanično, uhapsili prevarante koji su sugrađane prevarili za više od 100.000 evra, od kojih je više od pola pozajmljeno. Radi se o čoveku kome su novac dva puta pre toga menjali po povoljnijem kursu dok nisu zadobili njegovo poverenje, a treći put su mu poturili lažne novčanice.

Poznat je i slučaj gatare, koja je ženi "sređivala" život i svaki put kada bi ova dolazila kod nje podizala tarifu. Kada god bi žena pokušala da odustane, ova je ubeđivala da će sve što su do tada uradile, "pasti u vodu". Gatara joj je ukupno uzela 30.000 evra.

OVI PREVARANTI HARAJU BALKANOM: Ako vas pozovu, ODMAH spustite slušalicu!

- Svi građani koji su prevareni na napred opisani način treba da podnesu krivične prijave policijskim stanicama na čijim su teritorijama prevareni - objašnjava za dnevnik Saša Marković, šef odseka za suzbijanje prevara i falsifikata u PU Beograd.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    15. februar 2016 | 12:45

    Ako kad je glupa, a i nije mi jasno odakle njoj 30.000 evra.

  • Herceg

    15. februar 2016 | 12:39

    Ne mogu da vijerujem da jos postoje ljudi koji padaju na ovo.Radije biram kafanu i drustvo ili neko putovanje da potrosim novac,nego na neke gatare i bilo kakve igre na srecu.

  • Nana

    15. februar 2016 | 13:31

    Zašto nisu u zatvoru obmanjivači, kad se sve zna?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA