U BEOGRAD STIŽU SRPSKI ŠAMPIONI: 4 veličanstvenih iza sebe ostavili Australijance i Amere! (FOTO)

Zadatak studije slučaja bio je da se identifikuju strateški pravci razvoja kompanije do 2020. godine, sa akcentom na održivom razvoju

  • 7

Studenti Stefan Ignjatović, Anja Koprivica, Branislav Bandić i Andreja Srećković sa Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu, osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Norveškoj!

SLETELI SRPSKI ŠAMPIONI, PRVACI SVETA: 7 veličanstvenih sa 6 medalja u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Ovi šampioni iza sebe su ostavili drugoplasirani univerzitet iz Melburna i Teksaški A&M univerzitet na trećem mestu.

U saopštenju sa tog fakulteta piše da su ih na takmičenju, koje je održano od 12. do 18. februara, predvodile mentori Vesna Damnjanović i Slavica Cicvarić Kostić, a da je domaćin bila Norveška poslovna škola (BI Norwegian Busineš Sćool).

Učestvovalo je ukupno 12 univerziteta iz celog sveta sa 48 odabranih studenata.

Foto: fon.bg.ac.rs Foto: fon.bg.ac.rs

Studenti su rešavali studiju slučaja globalne kompanije za proizvodnju aluminijuma "Hidro" (Hydro), čiji se korporativni centar nalazi u Norveškoj, a posluje u 50 zemalja sveta.

Za rešavanje studije imali su 32 sata i bio je dozvoljen pristup internetu.

Zadatak studije slučaja bio je da se identifikuju strateški pravci razvoja kompanije do 2020. godine, sa akcentom na održivom razvoju.

Studenti FON-a predložili su tri strategije, od kojih se prva odnosila na razvoj sistema za reciklažu aluminijuma u Nemačkoj, druga na primenu novih tehnologija i otvaranju novih fabrika za proizvodnju aluminijuma, a treća na kreiranje održivog, marketinški orijentisanog sistema za inovacije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    19. februar 2016 | 15:20

    I još jedni prvaci, bravo Srbijo!

  • N. S

    19. februar 2016 | 15:40

    Bravo deco. Sad samo da vam omoguće U OVOJ državi bavljenje naukom, i usavršavanje a ne da vaše dragoceno znanje drugi koriste Samo takvi kao vi nas mogu izvući iz ovih g..... Samo napred ŽELIM VAM SVU SREĆU, U -ŽIVOTU I U RADU.

  • sasa

    19. februar 2016 | 15:41

    Bravoooo!!!!! Ovo je lepo videti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA