SVAKI SEKUND ZNAČI ŽIVOT: Za Nemanju sat otkucava, ali ŠANSA postoji! (FOTO)

Nekoliko pokušaja da se Nemanja izleči u našoj zemlji bili su neuspešni, zbog nezgodnog položaja na kojem se tumor nalazi i kasnog detektovanja da je tumor, koji je u početku bio benigni, postao opasan

  • 20
Foto: Facebook/Pomozimo Nemanji Foto: Facebook/Pomozimo Nemanji

"Lekari ne znaju koliko još njegovo srce može da izdrži. Na aparatima za veštačko disanje je i hrani se preko sonde, a sve zbog beningnog tumora na mozgu koji u Srbiji ne može da se operiše - ovako Branislav Petrović opisuje stanje svog sina Nemanje dok na sve moguće načina pokušava da pronađe 20.000 evra za njegovo lečenje u inostranstvu.

- Da nema tog tumora Nemanja bio bio kao i svaki drugi tridesetpetogodišnjak - kroz suze priča Branislav.

Nemanja, koji živi u Kaluđerovu kod Bele Crkve, poslednjih mesec i po dana leži u šok sobi bolnice u Vršcu. Aparat diše umesto njega, hrani se preko sonde i u potpunosti ne oseća levu stranu tela, piše "Blic".

- Nekoliko pokušaja da se u našoj zemlji izleči bili su neuspešni. Što zbog nezgodnog položaja na kojem se tumor nalazi, što zbog kasnog detektovanja da je tumor, koji je u početku bio benigni, postao opasan. Nemanjine nalaze smo poslali na više adresa poznatih klinika, ali smo za sada samo od dve dobili pozitivan odgovor - objašnjava Branislav.

Foto: Facebook/Pomozimo Nemanji Foto: Facebook/Pomozimo Nemanji

Nemanja mora pod hitno na intervenciju gama nožem, i to u Rumuniju ili u Tursku, jer u Srbiji, kako im je rečeno, nije moguće obaviti tu vrstu zračenja. U obe varijante potrebna je izvesna suma novca koju Nemanjina porodica ne može sama da skupi.

Troškovi celog tretmana koji bi Nemanji spasao život iznose oko 20.000 evra.

- Iznos varira zbog činjenice da ne znamo kako će Nemanja podneti terapiju i koliko će ona trajati. Jedan od najpoznatijih svetskih hirurga pristao je da Nemanju operiše i da tek nakon operacije dobije novac.

Pošto je Nemanja u kritičnom stanju, povezan na aparat za veštačko disanje, do klinike u Rumuniji ili Turskoj mora se transportovati specijalnim helikopterom. Jedna klinika iz Beograda ima mogućnost da to obavi. Postoji mogućnost i da ide redovnom linijom, ali u tom slučaju mora i medicinska ekipa da ide sa njim - objašnjava Nemanjin otac.

Tekući računi na koje možete uplatiti novac za Nemanju:

Vojvođanska banka a.d. Novi Sad, filijala Bela Crkva

Dinarski račun: 355000320048710893

Devizni račun: 355000320048711087

Swift kod za uplate iz inostranstva: vbubrs22

Uplatu izvršite uz napomenu da je svrha uplate:

“Pomoć za Nemanju Petrovića - Kaluđerovo”

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ankic govedo :D

    4. mart 2016 | 15:36

    Budimo ljudi,braco SRBI budimo slozni kada je najteze!

  • Ana

    5. mart 2016 | 10:48

    Pomozi sad Vucicu i gospodo koja se toliko kunete u gradjane i koji samo gledate da nam nesto uzmite ajde dajte sad pola bar novca. To je par vasih dnevnica a za njega je to pitanju zivota i smrti.

  • Dar

    6. mart 2016 | 16:11

    Ubacite uplatu preko sms

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA