Kragujevac: Iseljena porodica preduzetnika koji se ubio zbog hipoteke

Banka je zbog zastoja u otplati kredita aktivirala hipoteku na kuću Milana Stevanovića, koji se ubio 1. februara posle bezuspešnog ubeđivanja sudskih izvršitelja da ne isele njegovu porodicu

  • 0

Sudski izvršitelji su, iz trećeg pokušaja od početka ove godine, iselili naslednike pokojnog preduzetnika Milana Stevanovića, iz kuće u centru Kragujevca koja je bila pod hipotekom.

Kuću površine oko 400 kvadratnih metara i četiri ara placa, Stevanović je izgubio zbog duga od 25.000 evra koji nije vratio, a što je polovina kredita koji je, pre devet godina, podigao kod Fonda za razvoj u iznosu od pet miliona dinara.

Banka je, zbog zastoja u otplati kredita, aktivirala hipoteku na kuću i prodala je za oko 120.000 evra, što je, kako tvrde supruga i deca pokojnog Stevanovića pozivajući se na izveštaj nezavisnog sudskog veštaka, sedam puta manji iznos od vrednosti nekretnine.

Stevanović se ubio pištoljem, 1. februara, posle bezuspešnog ubeđivanja sudskih izvršitelja da dozvole njegovoj porodici da ostane u kući dok ne prođe zima.

Sudski izvršitelji su i 10. maja pokušali da ih isele, ali nisu uspeli jer su naslednici pokojnog preduzetnika na kapiju postavili lance i katance.

Naslednici Stevanovića iz kuće u ulici Crvenog barjaka iseljeni su u pratnji velikog broja policajaca, pripadnika privatnog obezbeđenja, i to u prisustvu lekara službe Hitne pomoći koji su vifno potresenu ćerku Natašu prevezli u Klinički centar.

(D.Z./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA