Grčki fašista tvrdi da nacisti nisu spaljivali Jevreje u gasnim komorama!

Mihaloliakos kaže da "peći nisu postojale" i da "nisu bile ni gasne komore". Grčka vlada oštro kritikovala lidera pronacističke "Zlatne zore"

  • 0

Grčka vlada je oštro kritikovala lidera ekstremno desne partije "Zlatna zora" Nikosa Mihaloliakosa, koji je negirao da su u nacističkim koncentracionim logorima zatvorenici spaljivani u pećima i ubijani u gasnim komorama.

Portparol vlade Pantelis Kapsis optužio je Mihaloliakosa za "izvrtanje istorije" i rekao da komentari koje je lider ekstremne desnice izneo na jednoj privatnoj televiziji predstavljaju "ekstremno vređanje uspomene na milione žrtava holokausta".

Mihaloliakos je juče, u intervjuu za privatnu televiziju "Mega", rekao da "peći nisu postojale", da je to laž, i da "nisu bile ni gasne komore".

"Zlatna zora", koja se protivi strogim merama štednje koje su uslov za dobijanje međunarodne pomoći, na izborima 6. maja osvojila je skoro sedam odsto glasova birača i 21 mesto u parlamentu.

Članovi ove stranke pozdravljaju se nacističkim salutiranjem, njihov glavni simbol podseća na kukasti krst, a jedan od glavnih programskih ciljeva je proterivanje imigranata iz Grčke.

Prema grčkim podacima, u nacističkim logorima u Drugom svetskom ratu nestalo je svega oko 70.000 grčkih Jevreja.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA