KINEZI NE ŽELE DA SE ŠALE: Zabranili PRVI APRIL!

- Prvi april nije u skladu sa našom tradicijom i osnovnim vrednostima - navodi državna kineska novinska agencija Sinhua

  • 3
Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Prvi april je Svetski dan šale, a ljudi tradicionalno objavljuju šaljive novosti i smišljaju bezopasne smicalice kako bi nekoga zasmejali ili obradovali. Međutim, Kinezima je očigledno ponestalo smisla za humor. Oni su rešili da zabrane ovaj dan jer smatraju da nije "dobrodošao" u njihovoj zemlji.

KRVAVO PROROČANSTVO: U maju će nas udariti ogroman asteroid, a evo kad počinje TREĆI SVETSKI RAT (VIDEO)

- Prvi april nije u skladu sa našom tradicijom i osnovnim vrednostima - navodi državna kineska novinska agencija Sinhua.

Agencija  je ukazala i na problem koji nastaje prilikom zbivanja šala, a odnosi se na ismevanje određene političke stranke koja može imati velike probleme nakon što se Dan šale završi.

Korisnici društvenih mreža su ovu zabranu doživeli na malo drugačiji način. Naime, njima je ovo bio odličan povod da se našale.

- Svaki dan je Dan šale - napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao da se državna kineska novinska agencija Sinhua "samo šali".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♥♥♥

    1. april 2016 | 16:57

    Dobro, razumem ja njih. Ima i neke glupe "šale". One danas popunjavaju prvi april, ali oni njega ne mogu da ukinu. Prvi april je na kalendaru i ne može da ga izbriše i sve dok je na kalendaru uvek će da postoji.

  • Игор

    1. april 2016 | 14:35

    Они су глупи шта је живот без шале.

  • Asd

    1. april 2016 | 18:27

    Apri li li li li,i oni hoce nekog da zeznu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA