Telegraf vas vodi na SRPSKI RIVER DENS!

Troje najbržih čitalaca koji pošalju mail na karte@telegraf.rs, osvojiće po 2 karte za plesno muzičko-vizuelno scenski spektakl u izvođenju plesne trupe UNA SAGA SERBICA. U mailu je potrebno da navedete ime, prezime i broj telefona

  • 0

Beogradska publika će imati priliku ponovo da vidi 7.maja sa početkom od 20 časova plesno muzičko-vizuelno scenski spektakl u izvođenju plesne trupe UNA SAGA SERBICA, gde će na sceni Centra Sava moći da uživa u igračima koji će ih svojom igrom odvesti u svet mašte i naterati ih da se povežu sa svojim korenima na jedan moderan i drugačiji način.

 

Lepota Balkana, njegova istorija, nasleđe, kultura, a nadasve njegove igre neiscrpan su izvor inspiracije ovih umetnika, koji povezujući korake, reči, note, boje i ljude, stvaraju jedan novi ugao gledanja na kulturu sa ovih prostora i time prikazuju na jedinstven način, svu lepotu vremena koje je za nama.

 

Scenski spektakl trupe "Una Saga Serbica", kroz igru, muziku, kostime, scenografiju, predstavlja jedan vremenski vakum iz koga se rađa nova tradicija.

 

Ovaj spektakl je kombinacija izvornog folklora, nadograđen novom formacijom, koju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost, gde ceo koncept prati priča, koja oličena kroz 3D tehnologiju ima scenografije, koja na vrlo jedinstven način, povezuje igru i vizuelni doživljaj.

 

Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju. Ujednačeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije. Sa željom da inspirišu buduće generacije da nastave da neguju folklornu kulturu, ovim spektaklom teže da ožive i približe igračko nasleđe savremenoj publici.

 

Plesna trupa UNA SAGA SERBICA je nastala tokom 2012. godine sa ciljem da se postigne i nadmaši uspehe svetskih trupa,u nadi da će izazvati pažnju publike kako kod nas, tako i u svetu.

 

Ovim putem vas pozivamo da dodjete 7. marta u Sava Centar u 20 časova kako bismo zajedno uplovili u svet mašte i muzike.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA