PRAVOSLAVNI VERNICI STIGLI U SVETI GRAD: Nekoliko hiljada ljudi proslaviće Uskrs u Jerusalimu (FOTO)

Pravoslavni vernici sutra obeležavaju Veliku subotu u crkvi Svetog groba u Starom gradu u Jerusalimu gde će obaviti ritual "svetog ognja" koja simbolizuje večnost, mir i preporod uoči Uskrsa u nedelju

  • 7

Nekoliko hiljada pravoslavnih vernika okupilo se danas na Veliki petak uoči Uskrsa u Jerusalimu gde su u Starom gradu nosili krst sledeći biblijsko predanje.

SUTRA JE VELIKA SUBOTA i ovu JEDNU STVAR bi trebalo OBAVEZNO da uradite!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Duž Puta krsta pročitano je 14 molitvi kao što nalaže biblijska tradicija koja Velikim petkom obeležava Hristovu patnju i njegovu smrt.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izraelske vlasti rasporedile su dodatne snage bezbednosti u Starom gradu Jerusalima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pravoslavni vernici sutra obeležavaju Veliku subotu u crkvi Svetog groba u Starom gradu u Jerusalimu gde će obaviti ritual "svetog ognja" koja simbolizuje večnost, mir i preporod uoči Uskrsa u nedelju.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vesna

    29. april 2016 | 20:12

    mi pravoslavni Srbi ne slavimo uskrsnuce,kao katolici,nego hristovo vaskrsenje...tako se i pozdravljamo na taj dan...Hristos vaskrse..pa je Vaskrs a ne uskrs..hvala.

  • predator u sumi

    29. april 2016 | 22:00

    Kaze se vaskrs .

  • Srbin

    29. april 2016 | 21:38

    Moze se reci i uskrs i vaskrs zato sto nas je bog sve jednako stvorio ali su nas neki reptilianci ubedili da nije tako da nismo jednaki i da treba da se mrzimo Ali nije tako prava istina je da smo mi ljudska rasa svi jednaki i da netreba da se medjusobno ubijamo svi smo jednaki ali smo zavadjeni mi bi trebali da se sjedinimo i da unistimo repriliance koi su nas zavadili .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA