HUMANA UMETNOST NA DELU: Ballet Magnificat ponovo u našoj zemlji

Njihove nastupe očekujemo: 9. maja u velikoj sali Doma omladine Beograda, 10. maja u Srpskom narodnom pozorištu Novog Sada, i 11. maja u svečanoj sali PMF-a u Kragujevcu

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Imaćemo čast da i ove godine budemo deo svetskog spektakla čuvene američke baletske trupe “Ballet Magnificat", koja povodom svoje svetske turneje gostuje i u gradovima naše zemlje. Njihove nastupe očekujemo: 9. maja u velikoj sali Doma omladine Beograda, 10. maja u Srpskom narodnom pozorištu Novog Sada, i 11. maja u svečanoj sali PMF-a u Kragujevcu. Celokupan njihov nastup biće humanitarnog karaktera, kao obostrana želja organizatora, i kao ponos na prošlogodišnji njihov dolazak i nastup kada je prikupljena znatna pomoć za decu na transplantaciji bubrega.

Radio&Juija i Quatro u Sava Centru, 19. aprila (VIDEO)

Predstavnom “Licem k licu", koja će se odigrati 9. maja u Domu omladine Beograda, novčana sredstva će se uputiti deci bez roditeljskog staranja, Udruženju "Centar Zvezda". Istoimenom predstavom u Novom sadu 10. maja pomoćiće se Udruženju “Izaberi život", dok će njihova humanost prihodom od predstave “Putovanje rasipnika” 11. maja otići Udruženju "Dečja misija".

Foto: Promo Foto: Promo

Denis Matvienko stiže u Beograd (FOTO)

Baletska predstava "Licem k licu", u trajanju od dva sata, je savremena priča o dve profesionalne plesačice, koja uvodi publiku iza kulisa baletskog života. Život prve plesačice ispunjen je neobičnom radošću i slobodom, a život druge junakinje ispunjen je porocima, alkoholizmu i lakoj zabavi, kao i sebičnosti, što joj ne donosi ništa osim duševne praznine i nezadovoljstva. Kontrast je napravljena između dve glavne junakinje koje se upravo sreću licem k licu jedna s drugom, odnosno, licem k licu dobra i zla. Ova prelepa priča obuhvata delove iz klasičnog baleta "Don Kihot-a", upletena sa promovisanjem moralnih i etičkih vrednosti jednog društva, uz veru i slobodu čistog duha.

BALET PREKINUT JER JE PUBLIKA OTIŠLA NA ĆEVAPE: Ovakav skandal Beograd ne pamti!

Dođite da budete deo spektakla, i igre savršenog pokreta!

Prijatelj turneje baletske trupe "Ballet Magnificat" u Srbiji je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, dok je celokupan projekat u organizaciji Udruženja Krugovi umetnosti, EUS-a, PEUS-a, Crown Event-a, Mladi, Doma omladine Beograda i Eventima.

Amerikanci plešu za bolesnu srpsku decu! (VIDEO)

Karte po ceni od 500 dinara su u prodaji od 18. aprila i možete ih nabaviti putem mreže Eventim-a i na blagajni Doma omladine Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA