Poslušajte VASKRŠNJE UPOZORENJE ruskog patrijarha Kirila!

On je dodao da se na Bliskom istoku uništava hrišćanstvo, dok se u Africi istrebljuju cela sela

  • 0

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril smatra da se hrišćanstvo i religija u celini potiskuju iz javnog života, a u nekim zemljama se jednostavno uništavaju.

- Sada smo svedoci potiskivanja hrišćanstva, verskih načela u celini, posebno hrišćanstva iz života Zapadne Evrope i Severne Amerike - naveo je ruski patrijarh Kiril za televiziju NTV.

On je dodao da se na Bliskom istoku uništava hrišćanstvo, dok se u Africi istrebljuju cela sela.

SPREČIMO MASOVNI PROGON HRIŠĆANA NA BLISKOM ISTOKU: Zajednički apel pape Franje i patrijarha Kirila nakon istorijskog susreta u Havani (FOTO)

- Suočavamo se sa pojavom koja je bez presedana. Progon hrišćana je postojao, kao što znamo, u Starom Rimu, u Sovjetskom Savezu, ali takvih razmera fizičkog uništenja ljudi, samo zato što pripadaju hrišćanstvu, nije bilo u istoriji - naglasio je poglavar RPC.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Patrijarh je naveo da je pravoslavni svet postao jedna od vodećih snaga koja se bori za tradicionalne vrednosti i da saveznika u borbi protiv potiskivanja verskih načela iz života ima i među katolicima, muslimanima, Jevrejima, pa čak i među onima koji nisu vernici.

Misteriozno manastirsko bratstvo koje već 1700 godina čuva Hristov grob u Jerusalimu (FOTO)

Opisujući atmosferu februarskog susreta sa rimskim papom u Havani, on je rekao:

- Osetio sam da sagovornik deli moja ubeđenja, imamo isto mišljenje da se danas treba zajedno boriti za hrišćanske vrednosti kako bismo zaštitili savremenu civilizaciju od vrlo negativnih posledica koji mogu da nastanu u slučaju slabljenja uticaja hrišćanstva na lični i javni život ljudi - kaže patrijarh Kiril.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA