PRAVIĆE ŽIVE MRTVACE: Vlada SAD odobrila bizarnu praksu!

Kompanije će pokušati da pronađu način da održe u životu ljude čiji su mozgovi proglašeni mrtvim, a zatim potencijalno razviti nove mozgove koji će pomoći "mrtvacima" da nekako prebole tu traumu

  • 5

Naučnici u SAD dobili su dozvolu da pokušaju da povrate život mrtvim ljudima. Ovu pomalo bizarnu dozvolu dobile su dve kompanije, Biokark Inc i Revita Lajf Sajensis (Bioquark Inc i Revita Life Sciences). Oni će koristiti šaroliku seriju tehnika na 20 subjekata kako bi videli da li će pokazati neki znak regeneracije ili preokret moždane smrti.

IMA LI ŽIVOTA POSLE SMRTI? Pet eksperimenata za utvrđivanje ove večite dileme

Oni će pokušati da pronađu način da održe u životu ljude čiji su mozgovi proglašeni mrtvim, a zatim potencijalno razviti nove mozgove koji će pomoći "mrtvacima" da nekako prebole tu traumu.

Kompanija koja je rešila da se upusti u ovaj "poduhvat" utvrdila je da ljudi trenutno ne mogu da regenerišu mozak, ali da neke druge vrste mogu. Neke ribe i vodozemci su u stanju da povrate moždane funkcije, a zatim i remodeliraju veće delove mozga, čak i nakon trauma.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Takođe, ove dve kompanije će pokušati da pronađu način koji bi mogao da omogući ljudima, koji boluju od Alchajmerove bolesti ili Parkisonove, da normalno žive.

- Stanje nakon smrti znači da te osobe više nisu žive, bez obzira na to što u njihovim organizmima i dalje cirkulira krv, prolazi hrana, izlučuje se otpad, balansiraju hormone, rastu, polno sazrevaju, prolaze im povede, dobijaju temperaturu i rađaju bebe. Nedavno je čak potvrđeno kako ljudima čiji je mozak nedavno umro još ponekad deluje krvotok te poseduju električna "gnezda" aktivnosti unutar mozga, samo ne dovoljno za integrisano funkcioniranje celog organa - rekli su iz kompanije.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor

    5. maj 2016 | 12:45

    Ne sumnjam da iza ove ideje stoji Rokfeler koji vec 8 pita sebi presadio srce. Zele da vladaju svetom i da zive vecno.

  • marko p.

    5. maj 2016 | 17:39

    Covek kad umre njegova dusa ide u raj ili pakao znaci nema ozivljavanja umrlih .

  • Ezra

    5. maj 2016 | 13:23

    E kod njih je veliko trziste,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA