Vozili ste 200 na sat i stigla vam je kazna? Ne mora da znači DA ĆETE MORATI DA JE PLATITE!

Kada dođe do ovoga, stići će vam poziv da odete na sud, ali ćete tamo biti oslobođeni plaćanja kazne

  • 49

Osim poštovanja ograničenja brzine na putevima kojim se krećete u svom vozilu, postoji još jedan način da izbegnete plaćanje kazne za njeno prekoračenje, a da pritom ne prekrišite zakon.

 

NEMA VIŠE PRAŠTANJA: Saobraćajci će naplaćivati SVAKI PREKRŠAJ!

 

Ipak, ni u ovoj varijanti nije dopušteno da u bilo čemu pogrešite vi, već to treba da učini saobraćajni policajac.

 

Naime, u slučajevima kada na kazni onaj ko vam je piše pogrešno unese broj vaših registarskih tablica (ili bilo koji drugi podatak) nećete biti dužni da platite kaznu, iz prostog razloga što se podaci osobe koja je napravila prekršaj neće poklapati sa onima koji pišu u vašim dokumentima.

 

Kada dođe do ovoga, stići će vam poziv da odete na sud, ali ćete tamo biti oslobođeni plaćanja kazne.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car Murat

    5. maj 2016 | 21:23

    Ja sam već takve kazne plaćao. U prijavi koju je policajac podneo niti je bio moj registarski broj tablica, niti marka I tip vozila, I na sudu sam kažnjen I pored toga što sam pokazao moju saobraćajnu dozvolu na kojoj su podaci o vozolu sasvim drugačiji od onih u prijavi, samo se pokalapalo ime I prezime, ime oca I adresa, a odrazloženje sudije je bilo da sam ja možda vozio tidje vozilo, mada sam ja mogao dovesti 100 svedoka da nikada nisam vozio tudje vozilo, osim toga tražio sam suočenje sa tim saobraćajcem, I ni to mi nije omogućeno, nego mi je naplaćena kazna, tako da ova priča redakcije ne pije vodu, nema u ovoj zemlji običan čovek kome da se žali, ovde su svi organi dobro uklopljeni a na štetu običnog čoveka.

  • Pedja

    6. maj 2016 | 00:11

    Nas covek kada ode u Austriju ili Nemacku odjednom zna i postuje saobracajne propise jer ce u suprotnom sigurno biti kaznjen, a ne kao ovde da se korupcijom izvuce. Nas Zakon je dobar ali se NE SPROVODI U PRAKSI.

  • ivan

    5. maj 2016 | 18:57

    Nije tacno !!!!!! Sve su mi izresili osim maticnog broja i morao sam da platim zato sto su obusavili registraciju kola, a samim placanjem sam priznao krivicu i nemam prava zalbe. To je mozda u normalnim zemljama ali ovo je Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA