POTRAGA ZA OGNJENOM NE JENJAVA Nestalog dečaka traže pomoću dronova, helikoptera, pasa (FOTO) (VIDEO)

Jedan od HD snimaka drona, koji je nastao oko 13 časova objavljen je na YouTube-u. On obuhvata deo obale Morače, potez od Ambasadora do Milenijuma, staru kasarnu Morača i okolne terene, a građani su pozvani da ga pogledaju i jave nadležnima ukoliko nešto primete

  • 16

Za Ognjenom Rakočevićem (11) traga se i danas, a potraga je nastavljena i iz vazduha. Pored dronova u potragu se uključio i helikopter Avio-helikopterske jedinice MUP-a.

NESTAO OGNJEN RAKOČEVIĆ (11): Majka moli za pomoć, dečak iz kuće izašao go i bos!

Tu informaciju je potvrdio načelnik Potražne službe CB Podgorica, Miljan Ćirović za CdM i dodao da će pilot leteti iznad Morače i Gorice.

Jedan od HD snimaka drona, koji je nastao oko 13 časova objavljen je na YouTube-u. On obuhvata deo obale Morače, potez od Ambasadora do Milenijuma, staru kasarnu Morača i okolne terene, a građani su pozvani da ga pogledaju i jave nadležnima ukoliko nešto primete.

Pored porodice, zabrinutih građana koji u traganju koriste i android aplikaciju, posebno kreiranju za pronalaženje Ognjena i svih službi bezbednosti, u potragu su uključeni i psi, ali za sada nije bilo uspeha.

Više desetina građana u koordinaciji sa policijom krenulo je u novu potragu za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem ranije danas. Sa Trga republike u 15 časova krenulo je više stotina ljudi, a policija ih je detaljno rasporedila po grupama i terenu koji će preći. Akcijom rukovodi inspektor Miljan Ćirović.

Nakon sastanka koordinatora MUP-a Duška Markovića i direktora policije Slavka Stojanovića, doneta je odluka da ronioci MUP-a i SAJ čamcima krenu u pretragu reke Morače od Vezirovog mosta nizvodno jer zamućenost ne dozvoljava roniocima kvalitetnu pretragu.

- Svi resursi su angažovani, ne samo operativni sastav Uprave policije, vec i resursi MUP-a, pre svega Sektora za vanredne situacije. Pokušavamo da obezbedimo najbolju koordinaciju sa građanima, kojima se zahvaljujem na odzivu i ozbiljnoj angažovanosti. Angažovali smo pse tragače, uključili smo dronove u pretragu terena. Sve radimo, moguće je da ima nezadovoljstva i ja to razumem. Tražicu dodatno angažovanje, nema ograničenja resursa, da bi potraga dala reziltate i dečak ponovo bio u krugu porodice - rekao je Marković.

Rukovodilac stanice policije za potražne delatnosti Miljan Ćirović, rekao je Televiziji Vijesti, da će pripadnici MUP-a, pitomci Policijske akademije, Vatrogasne služne Glavnog grada i spasilačke službe predvoditi grupe građana koje su oko 11.30 časova krenule u novu pretragu brda Gorica.

Ćirović je apelovao na maloletne osobe koje su uključene u akciju da ne pretražuju nepristupačne terene jer za to ima iskusnijih ljudi.

Ujedno, on je pozvao građane da informacije o Ognjenu saopštavaju policiji kako bi ih odmah proverili.

- Prethodnih dana je bilo dosta lažnih poziva. Svi takvi slučajevi će biti procesuirani - rekao je Ćirović za TV Vijesti.

Branko Rakočević, otac jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića, jutros je apelovao na podgoričku policiju da se više uključi u potragu za njegovim nestalim sinom.

On je pozvao građane da u 11 časova dođu kod hotela "Ambasador" kako bi se organizovali i nastavili potragu. Apelovao je i na pripadnike Ministastva unutrašnjih poslova da se priključe i koordinišu akcijom.

- Da pokušamo i danas sa pretragom jer je svaki minut bitan - rekao je Rakočević.

On se zahvalio svima koji učestvuju u pretragama terena i moli ih da budu oprezni.

- Pohvalio bio Specijalnu antiterorističku jedinicu i neke inspektore u civilu, ali nema neke veće koordinacije policije i zamolio bih starešine Centra bezbednosti Podgorica da se više uključe - rekao je Rakočević gostujući u Bojama jutra Televizije Vijesti.

Apelovao je da se uključi još ronilaca i podsetio da je ronilac Milan Ivanović pretražio reku od hotela "Ambasador" do mosta Milenijum i rekao im da mu nadu daje to što ga tu nije našao.

- Ispod mosta na Gorici neko je rekao "evo živ je" ali se kasnije ispostavilo da je to bila najverovatnije neka životinja. Svi su bili radosni tih pet, šest minuta, ali se ispostavilo da nije istina - kazao je Branko.

Dodao je da je porodica dobijala informacije sa više lokacija iz grada da je dečak koji odgovara opisu Ognjena primećen, ali da se na kraju ispostavi da to nije tačno.

- Takve dezinformacije nas slome - rekao je Rakočević.

Ognjen Rakočević nestao pre dve noći iz kuće koja se nalazi u Ulici Vaka Đurovića broj 2 u Podgorici, dok je njegova majka spavala. Dečak ima autizam, a kuću je napustio u donjem delu trenerke, bez majice i bos. Ognjen ima svetao ten, plave oči i visok je oko 150 centimetara.

Porodica je apelovala na građane da, ukoliko ga primete, pozovu rnogorsku policiju ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960. Porodica moli i sve koji dečaka vide, da ga uzmu za ruku i zadrže dok po njega ne dođu oni ili policija.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me, cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas razuma

    6. maj 2016 | 21:27

    Daj boze da ga nadju zivog :(

  • Sonja

    6. maj 2016 | 22:34

    Najteze je majci.Daj boze da te ubrzo zagrli andjele mali!.To je zelja cijele CG.

  • Da

    6. maj 2016 | 22:31

    U Crnoj Gori stanuju mnogi čestiti ljudi. Čista desetka za njih.Ovaj slučaj pokazuje to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA