RIK jednoglasno odbacio prigovore na izveštaj o ukupnim rezultatima izbora

Rešenje kojim smo utvrdili rezultate izbora je postalo konačno, rekao je predsednik RIK-a Dejan Ðurđević

  • 7

Republička izborna komisija (RIK) odbila je danas prigovore na izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine. RIK je odbio prigovor grupe građana "Levica Srbije - Borko Stefanović" i Save Pilipovića iz Zemuna na izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Skupštine Srbije koji su u odvojenim prigovorima naveli da je na biračkom mestu Leposavić 09 Lešak Srpska napredna stranka dobila 657 glasova, ali joj je u Zapisnik o radu biračkog odbora upisano 766 glasova i to tako što su joj dodati glasovi drugih izbornih lista.

OVO JE NAJVEĆA TAJNA IZBORA U SRBIJI O KOJOJ SVI ĆUTE! Evo ko je ZAISTA najveći pobednik, a ko je doživeo DEBAKL (INFOGRAFIKA)

U oba prigovora se navodi da su SNS-u dodati glasovi, između ostalog, lista "Boris Tadić, Čedomir Jovanović-Savez za bolju Srbiju-Liberalno demokratska partija, Liga socijademokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka" kojoj je, kako je navedeno, ukradeno 50 glasova, "Dveri-DemokratsBoris Tadić, Čedomirka stranka Srbije-Sanda Rašković-Ivić-Boško Obradović", kojoj je ukradeno 12 glasova, i liste "Borko Stefanović", kojoj su ukradena dva glasa. RIK je odbio prigovor kao neosnovan.

PASTOR PRESEKAO: 2. ili 3. juna prva sednica NOVOG saziva parlamenta Vojvodine

RIK je jednoglasno odbio i prigovor Republikanske stranke koja je dala prigovor, između ostalog, zbog neodobravanja prava toj stranci na kopiranje "Zapisnika biračkih odbora sa svih biračkih mesta".

RIK OBJAVILA konačne rezultate izbora: OVAKO STOJE STVARI

RIK je jednoglasno odbacio i prigovor grupe građana "General Momir Stojanović-Advokat Srđan Aleksić Iskreno za Niš" koji su podneli prigovor zbog, kako navode, nepravilnosti u postupku sprovođenja glasanja na biračkom mestu broj 18 u gradskoj opštini Crveni krst u Nišu.

Rok za prigovore istekao, RIK uskoro stavlja tačku

Pošto su sada svi prigovori, nadam se, pristigli na izveštaje o rezultatima izbora odbijeni, rešenje kojim smo utvrdili rezultate izbora je postalo konačno, rekao je predsednik RIK-a Dejan Ðurđević, dodajući da će RIK zakazati sednicu i podeliti mandate narodnim poslanicima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA