SRBI, EVO KAKO DO POSLA U DUBAIJU: Ovo je sve što treba da znate kako biste otišli u Emirate!

Ni ne pomišljajte, međutim, da dolazite kao obični građevinski radnici: ti ljudi ovde zarađuju svega par stotina evra i žive uglavnom u kolektivnom smeštaju

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Srbin

    30. novembar 2016 | 01:26

    Za odvojenost od porodice i prijatelja bez plate ispod 10000 evra ne bi ni pomislio da odem iz ove nase Srbije u kojoj je vecini ispod casti da radi neke poslove koje bi u inostranstvu na keca radila. P.S. Ovde mi je plata 60000 din

  • zara

    13. novembar 2016 | 11:29

    Oko 4 godine sam u Emiratima,Dubai . 2 godine sam radela u prodaji ,sa platom od 6000 aed (1500 eura) ,Sreca u neku ruku sto sam sa suprugom ,pa je drugacije kad se deli i manje placa za stan . Stan je jako skup ,moja preporuka bar vas 3 treba za solidnu stednju sto se tice stanarine .Zadnje 2 godine je malo teze da se nadje posao sa dobrom platom.PREPORUKA VAM JE JAKO BITNA.Ako imate bilo kog da vas preporuci ,ili pomogne ( npr . menadjer) dobijate posao. Sistem sl. kao u Srbiji ..nadam se da znate na sta mislim. U restoranima uvek ima posao plate od 2500 aed(oko 600eura) 4000 aed (oko 1000eura). Nebih preporucila nikom.OVDE NEMATE PENZIONO OSIGURANJE ,tako da bih od srca svakom ko nemoze da nadje posao od 8000 aed(2000eura) da ne trosi pare za put da dolazi ovde ,Imate i agenciju RHR milim da je crnogorska ,uglavnom je vezana za Meraas kompaniju ovde (ona je ok kompanija) oni nude dosta poslova za Srbe(bilo koji narod bivse yugo).Azadea , Shalhoob.. neke od vecih komanija .Emirates kompanija ugledna ,velika ali ne nudi veliku platu nepunih 4000 aed customer service representative, flydubai manja komanija nudi za istu poziciju oko 8000aed....ko ima srecu moze da se nsadje ,ko ima nekog mozde da mu pomogne da se snadje.. Je ne preopucujem Emirate samo zbog penzionog osiguranja i velike cene stanova (studio vam u zavisnosti od lokacije kosta od 2800 aed do 3500aed )za hranu u zavisnosti sta jedete i kako se hranite (600aed do 1000aed meseno -150 do 230 eura) trasport do posla opet zavisi gde vam je posao a gde ste nasli stan.Mnogi uzimaju stanove u sargi(Sharjah),UKOLKIO ZIVITE U DUBAI )bolja varijanta jer je stan jeftiniji ,mana (prevelika guzva za Dubai i nazad) ...da suprug ne radi ovde (ima dobru platu :P) verovatno ja nebih gubila vreme u ovoj zemlji),Sad svako za sebe ima svoj plan u zivotu kako bi i sta bi,ja preorujum bili koju drugu varijantu ( mislim zemlju u kojoj imate penziono . znam da ce neko reci uh pa ja cu sam da uplacujem penziono ,verujete mi da kad vam na kraj meseca ostne mozda oko 300 eura necete tako misliti..ako stedite bar 800eura do 1000eura to je druga prica..Nadam se da ce nekom da pomone ovo sto sam napisla .SRECNO SVIMA

  • Rambo na grani

    09. maj 2016 | 15:23

    Odliv mozgova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA