OVAJ PIŠTOLJ JE NA AUKCIJI DOSTIGAO CENU OD 25 MILIONA DOLARA, a iz njega je ubijen tinejdžer!

Pištolj je pripadao Zimermanu koji je, navodno, pucao u samoodbrani na nenaoružanog tamnoputog 17-godišnjeg dečaka Martina, u blizini Orlanda

  • 4

Onlajn licitacija za kupovinu pištolja kojim je nadzornik Džordž Zimerman ubio dečaka Trevona Martina, dostigla je jutros iznos od 25 miliona dolara, mada kontrola učesnika aukcije još nije sprovedena.

 

Ovaj klinac ima 14 godina, a odbio je poslovnu ponudu od 26 miliona evra (VIDEO)

 

Sajt "United Gun Group" je juče preuzeo aukcijsku prodaju ovog pištolja nakon što je najpopularniji sajt za prodaju oružja rekao da "ne želi da ima išta sa prodajom ovog pištolja", prenosi AP.

 

Nekoliko sati kasnije, "United Gun Group" je stavila pištolj na prodaju zajedno sa izjavom Zimermana. Ovaj sajt sebe naziva "društvenim tržištem zajednice ljubitelja vatrenog oružja", navodi AP.

 

Zimerman je izjavio da mu je pištolj vratilo Ministarstvo pravde SAD-a, koji je preuzeo nakon osobađajuće presude za Martinovo ubistvo 2012. godine. Njegovo saslušanje je završeno latinskom izrekom koja u prevodu znači "Ako želite mir, spremite se za rat".

 

Početna cena pištolja je juče iznosila 5.000 dolara.

 

Već jutros, cena je dostigla iznos od 25 miliona dolara, koliko je ponudio kupac pod pseudonimom "Rasistički Pucačuglavu".

 

Zimerman, koji sada ima 32 godine, branio se tvrdnjom da je pucao u samoodbrani od nenaoružanog tamnoputog 17-godišnjeg dečaka Martina, u blizini Orlanda. Martin, koji je živeo u Majamiju sa majkom, bio u Orlandu kako bi posetio oca.

 

Slučaj je izazvao proteste i nacionalnu debatu o rasnim odnosima.

 

Agencija dodaje da, nakon što je Zimerman oslobođen za ubistvo, usledile su dve tužbe za napade koje su podnele njegove drugarice. Obe žene su kašnije, bež objašnjenja, povukle tužbe.

 

Potom je usledila prijava njegove, sada bivše, supruge koja se žalila da je tokom zestoke rasprave razbio komjuter. I ova optužba je povučena zbog nedostatka dokaza.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA