≫ 

AKO SI NEVIN, OTIĆI ĆEŠ U RAJ: Iranski sudija poslao na vešala Rezu Hoseinija (FOTO)

Hoseini je bio među četvoro zatvorenika koji su 3. maja obešeni u severnom Iranu, a osumnjičen je za zločin vezane za narkotike

  • 7

Jedan sudija u Iranu, rekao je Rezi Hoseiniju (34) kojeg je osudio na smrt vešanjem za zločin koji je osuđeni poricao "Ako si nevin, otići ćeš u raj".

OBEŠEN UBICA DEČAKA: Mnogi veruju da je nevin i da je priznao ubistvo jer ga je policija NATERALA

Hoseini je bio među četvoro zatvorenika koji su 3. maja obešeni u severnom Iranu, a osumnjičen je za zločin vezane za narkotike, koji je poricao do poslednjeg momenta, prenosi "Dejli mejl".

Njegova žena rekla je da je osuđeni uhapšen zato što je ušao u "fizički obračun" sa policijom na parkingu ispred njihove kuće. Ona je insistirala da su narkotike pronašli u domu njihovog komšije koga njih dvoje ni ne poznaju.

Prvih sedamdeset dana robije, Hoseini je prošao kroz saslušanja, ali i batine pre nego što je prebačen u drugi zatvor.

- Nije nam bilo dozvoljeno da ga posetimo dok ga nisu premestili, ali čak i tada su nam branili i videli smo ga tek nakon 11 meseci zatvora. Kada smo shvatili da će izvršiti smrtnu presudu, njegova majka i ja smo se nekako snašle kako bismo prešle 840 kilometara i videle ga poslednji put. Ipak, kada smo stigle, zabranili su nam da ga posetimo. Umesto toga zasuli su nas uvredama - rekla je Azade Geravand, žena pokojnog Hoseinija za internet portal "HRANA" koji prenosi vesti za "Hjuman rajts voč".

Ona je dodala da ih je tužilac zadužen za slučaj njenog supruga uveravao kako će pokojnik dobiti pomilovanje. Ipak, u suđenju koje je trajalo samo dva minuta, sudija ga je osudio na smrt.

Sudija je čak ohrabrivao Hoseinija da prizna krivicu, ali on je rekao: "Zašto bih priznao krivicu ako sam nevin?".

- Ako si nevin, otići ćeš u raj nakon vešanja - odgovorio je sudija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA