NE ZNA SE GDE ŽIVE KARLEUŠA, SRBLJANOVIĆKA I LUKOVIĆ: Odloženo suđenje dok se ne utvrde njihove adrese

Sud nije uspeo da uredno uruči pozive pevačici Jeleni Karleuši, dramskom piscu Bijani Srbljanović i novinaru Petru Lukoviću, pa je suđenje odloženo na neodređeno vreme

  • 8

Suđenje predsedniku organizacije "SNP Naši" Ivanu Ivanoviću povodom objavljivanja spiska "30 najvećih srbomrzaca" u martu 2014. na Internetu, odloženo je zbog izostanka svedoka, koji su se našli na tom spisku, a čije je ispitivanje za danas bilo planirano.

NVO: "Crni spisak" je poziv na linč! "Naši": Oni su srbomrsci!

Naime, sud nije uspeo da uredno uruči pozive pevačici Jeleni Karleuši, dramskom piscu Bijani Srbljanović i novinaru Petru Lukoviću, pa je suđenje odloženo na neodređeno vreme, kako bi se pribavile njihove tačne adrese na koje će im pozivi biti dostavljeni.

Nakon toga sud će zakazati nastavak suđenja.

Sud je ranije odlučio da sasluša sve ličnosti pomenute na spornom spisku među kojima je i glumica Mirjana Karanović, direktor B92 Veran Matić, glumac Nikola Ðuričko i urednica Peščanika Svetlana Lukić, Branko Radun, novinar Nenad Lj. Stefanović, reditelj Gorčin Stojanović i drugi.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal optužnim predlogom Ivanovića tereti za krivično delo rasna i druga diskriminacija, jer je na sajtu "SNP Naši" krajem marta 2014. godine objavio spisak "30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima".

Ivanović je u svojoj odbrani rekao da nije imao nameru nikoga da diskriminiše ili ugrozi, već da je to bilo izražavanje njegovog političkog stava.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    18. maj 2016 | 13:54

    Hahahaha pa ovo je komedija.... policijo SMESNA SI!!! Pa vi u 21. veku ne mozete da nadjete poznate licnosti.... ovo je bas teska tragikomedija

  • Grožđije

    18. maj 2016 | 16:05

    Pogledajte paparaco lov ako ne znate gde zive...

  • ACA B.

    18. maj 2016 | 13:00

    Nije mi jasno zasto mu sude,to jest za koje krivicno delo?Koliko sam svatio njemu sude zato sto je za doticne rekao da su Srbomrzci,a vecina sa spiksa su jako ponosni na svoju mrznju prema Srbima i svemu Srpskom.Zasto se njima nesudi za sirenje mrznje ili je mrznja prema Srbima u drzavi Srbiji nije krivicno delo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA