LAVROV: Rusija spremna da učestvuje u operacijama protiv džihadista u Raki

Demokratske snage Sirije, sastavljene od "Kurdskih odreda samoodbrane" i arapskih pobunjeničkih grupa, saopštile su danas da su uz podršku koalicije pod vođstvom SAD započele operaciju proterivanja džihadista Islamske države iz njihovog uporišta u Raki

  • 5

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da je Rusija spremna da se pridruži Demokratskim snagama Sirije i koaliciji pod vođstvom SAD u operacijama proterivanja džihadista Islamske države iz njihovog uporišta u Raki.

HAOS U LOS ANĐELESU: Policija istražuje aerodrom zbog pretnji, na svu sreću sve je u redu! (FOTO)

Sa sigurnošću mogu da kažem da je Rusija spremna da se učestvuje u operacijama u Raki zajedno sa Demokratskim snagama Sirije i koalicijom pod vođstvom SAD - rekao je Lavrov novinarima u Taškentu, reagujući na saopštenje Demokratskih snaga Sirije o započinjanju ofanzive na Raku.

On je dodao da su preuzimanje Rake i iračkog grada Mosula najvažniji ciljevi antiislamističke koalicije i izrazio uverenje da će osloba]anje tih gradova biti moguće uz učešće ruskih snaga.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Demokratske snage Sirije, sastavljene od "Kurdskih odreda samoodbrane" i arapskih pobunjeničkih grupa, saopštile su danas da su uz podršku koalicije pod vođstvom SAD započele operaciju proterivanja džihadista Islamske države iz njihovog uporišta u Raki.

Lavrov je potvrdio da su se Moskva i Vašington saglasili da treba učiniti mnogo više od obične razmene informacija i koordinisati akcije u borbi protiv terorizma.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    24. maj 2016 | 23:54

    Ziv bio Putine, care pravoslavni!

  • kamy

    25. maj 2016 | 00:41

    Sta se slihtate amerima. Kakva koalicija, pa oni su i stvorili ID a turke nahuskali na vas!

  • Analitičar

    24. maj 2016 | 22:27

    Drugo je pitanje koje krijete odgovor.Jeste li konačno spremni da umlatite usa,koja vas opkoljava i pritišće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA