NE ZNATE KOLIKA JE KRIZA U VENECUELI? Ova činjenica će vam dati uvid u PORAŽAVAJUĆE PODATKE (FOTO) (VIDEO)

Dobavljači šećera su, kako je navela, obavestili Koka-kolu da će privremeno obustaviti poslovanje zbog nestašice sirovina

  • 7

Meksički ogranak multinacionalne kompanije Koka-kola je obustavio proizvodnju zaslađenih napitaka u Venecueli zbog nestašice šećera, saopštila je danas portparolka Koka-kole Keri Tresler.

VANREDNO STANJE U VENECUELI: Amerika i OPEK planiraju državni udar?!

- Proizvodnja zaslađenih napitaka je obustavljena, ali je nastavljena proizvodnja dijetalnih napitaka, kao što su ''koka-kola lajt'' i druga pića bez šećera - izjavila je Tresler, prenosi agencija Rojters.

Dobavljači šećera su, kako je navela, obavestili koka-kolu da će privremeno obustaviti poslovanje zbog nestašice sirovina.

Kompanija koka-kola Femsa SAB, najveća latinoamerička punionica koka-kole i operater četiri postrojenja u Venecueli, izrazila je nadu da će se nacionalne zalihe šećera uskoro oporaviti.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Venecuela se nalazi u dubokoj recesiji, a demonstrancije građana i pljačke su, kako navodi britanska agencija, postale sve učestalije zbog pogoršanja situacije sa nestašicom hrane, čestih restrikcija električne energije i najveće stope inflacije u svetu.

U proteklih nekoliko godina, kombinacija kontrole cena, rastućih proizvodnih troškova, manjak deviza i restriktivni zakoni o radu, prouzrokovali su pad proizvodnje šećera iz šećerne trske u Venecueli zbog manje zasada i nižih prinosa.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

VENECUELA UVELA VIKEND OD 3 DANA: Maduro proglasio petak neradnim danom (VIDEO)

Venecuela nikada nije bila ekonomski uzor drugim državama, prenosi "Blumberg", međutim, kada je Hugo Čavez preuzeo dužnost predsednika 1999, bogatstvo od nafte je nestalo brzo.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Inflacija je postala stalni problem, a 1996. dostigla je čak 100 odsto. Ekonomija nije puno rasla, a gotovo polovina stanovništva je živela ispod granice siromaštva. Jedan politikolog je čak izjavio da se zemlja raspada.

Ipak, pre njega, Venecuela je zahvaljujući nafti bila jedna od bogatijih država u Latinskoj Americi, a i finansije vlade su bile u podnošljivo dobrom stanju.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA