Ivanov poništio aboliciju za 22 političara

- Nijedan političar nije iznad zakona. Nijedan političar nije nedodirljiv. Naprotiv, svako će odgovarati za svoje postupke - rekao je Ivanov

  • 5

Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov objavio je danas da je doneo odluku o poništenju pomilovanja za 22 osobe zbog toga što su, kako je objasnio, svi oni politički eksponirana lica.

Skupština Makedonije usvojila izmenu Zakona o pomilovanju koji omogućuje selektivnu aboliciju

- U saglasnosti sa Zakonom za dopunu zakona o pomilovanju, doneo sam odluku o poništenju odluke o aboliciji, odnosno oslobađanju od postupka gonjenja za sva politički eksponirana lica, ukupno 22 - kazao je Ivanov u obraćanju u predsedničkoj vili "Vodno", a prenela MIA.

Ivanov je objasnio da sva druga lica koja su abolirana 12. aprila, u skladu sa zakonskim izmenama, imaju mogućnost da lično podnesu zahteve za poništenje odluka o njihovoj aboliciji.

- Nijedan političar nije iznad zakona. Nijedan političar nije nedodirljiv. Naprotiv, svako će odgovarati za svoje postupke - rekao je Ivanov.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MKD

    27. maj 2016 | 17:28

    NE VOLIM VAS A NE VOLIM I OPOZICIJU......STRANI PLACENICI DA NAPRAVE HAOS U NASOJ LEPOJ MALOJ MAKEDONIJI.......VERUJTE MI ISKRENI PATRIOTA....ZAZALICETE ZBOG SVE STO RADITE ,,,,,,,

  • Shpend

    27. maj 2016 | 18:14

    JAKO SLABI PRETSEDNJAK . COVEK NEMA KAPACITETA , PARTISKI PIUN. KAD JE PARTISKA OSOBA NA TOJ POZICIJI DRZHAVA TONE !

  • CEKOVSKI BORCE

    27. maj 2016 | 17:25

    IA SAM IZ MKD I NISAM ZA OPOZICIJU,ALI SAM VECI PATRIOTA OD SVIH IAKO NEMAM FUNKCIJU......DALI JE OVO NORMALNO ABOLICIJA NEVAZI ZA SVIH SAMO ZA NEKE....PA OVO JE KATASTROFA KAKVI LJUDI VODE NASU MALU DRZAVU......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA