BELA UDOVICA POSLALA STRAVIČNU PORUKU: Sprema se pokolj, izbegavajte podzemnu železnicu (FOTO)

Sali Džons iz Kenta postala je ozloglašena kada se udala za jednog džihadistu ISIS-a

  • 8

Na Tviter nalogu za koji se veruje da pripada Sali Džons, propagandistkinji ISIS-a, objavljena je serija terorističkih pretnji upućenih Velikoj Britaniji.

Sali Džons iz Kenta postala je ozloglašena kada se udala za jednog džihadistu ISIS-a. Veruje se da je ona napustila Britaniju 2013. godine i otišla u Siriju sa desetogodišnjim detetom da bi se udala za Junaida Huseina, koji je u međuvremenu stradao tokom napada drona, prošle godine.

Džonsova je znana kao "bela udovica", a poznata je i kao Um Husein Birtanija. Sa Tviter naloga za koji se veruje da je njen upućene su pretnje gradovima u Velikoj Britaniji, Glazgovu i Londonu. Ona je pozvala Britanke da sprovedu napade u zemlji tokom Ramadana.

U RAČUNARU SALAHA ABDESLAMA PRONAĐENI STRAVIČNI PODACI: Otkrivene mete novih napada i snimci DOSADAŠNJIH

Džonsova je navodno napisala:

- Iskreno govoreći, ja se tokom juna ne bih kretala po centralnom Londonu... čak i tokom jula ne bih išla tamo, pogotovo podzemnom železnicom.

Na drugim tvitovima je napisala:

- Engleska... Bum. - Kao i "London, Glazgov, Vels" bum!

DŽIHADISTI U SRCU EVROPE OBUČAVAJU RATNIKE: Planiraju napad, skladišta su im puna ORUŽJA

Rita Kac, direktorka SITE obaveštajne agencije, potvrdila je da je tvitove objavljivala Džonsova. Ona je objasnila da "bela udovica" izbegava suspenziju tako što stalno ukida račun i briše i retvituje postove. Račun takođe koristi avatar Kipa slobode koji plače. U tvitovima, Džonsova tvrdi da je u Mosulu, u Iraku sa sinom, pa je postavila sliku uslikanu pored Tigra.

Ona je ranije koristila Tviter da bi objavljivala propagandu za ISIS i postovala provokativne izjave kao što je ona da bi obezglavljivala hrišćane tupim nožem.

Prošle godine, Džonsova je nagovestila da bi mogla da se digne u vazduh pošto joj je muž ubijen. On je inače bio haker iz Birmingema koji je bio zadužen za regrutovanje novizh hakera za Isis.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA