FRANCUSKA NA RUBU RATA: Oland ne odustaje od reforme zakona!

Oland je rekao da neće odustati od ključnih odredbi reforme zakona, kojom bi se olakšalo zapošljavanje i otpuštanje zaposlenih

  • 12

Francuski predsednik Fransoa Oland i socijalistička vlada odbijaju da odustanu od reforme Zakona o radu, što će, sudeći prema najavama sindikata, izazvati nove štrajkove i novi haos u zemlji uoči održavanja evropskog fudbalskog prevenstva "Evro 2016".

 

U FRANCUSKOJ BESNI "RAT": Nestašica benzina, narod na ulicama, policija sve nasilnija (FOTO) (VIDEO)

 

Kako bi smirila demonstrane, francuska vlada najavila je povišicu plate prosvetnim radnicima i obećala ubrzanje razgovora o regorganizaciji fracuske nacionalne železničke kompanije SNCF, preneo je Rojters.

 

Francuski premijer Manuel Vals pozvao je sindikat CGT, koji predvodi štrajk železnica najavljen za večeras, da predloži način da se "prevaziđu sukobi oko reforme zakona o radu".

 

Oland je rekao da neće odustati od ključnih odredbi reforme zakona, kojom bi se olakšalo zapošljavanje i otpuštanje zaposlenih.

 

 

Nadležni za turizam u francuskoj prestonici strahuju da štrajkovi i protesti, koji su često nasilni, mogu da odbiju dolazak novih posetilaca, navodi AFP.

 

Nakon prošlonedeljnih pokušaja da se zemlja parališe blokadom rafinerija i skladištima goriva, sindikat CGT pozvao je danas da se počne sa štrajkom nacionalne železničke rmeže, a u četvrtak sa štrajkom metroa u Parizu.

 

Avionski putnici će se, takođe, suočiti sa otkazivanjem letova ili njihovim odlaganjima, preneo je AFP.

 

Oland je za francuski list Sud Ouest istakao da "nacrt zakona neće biti povučen" istakavši da se njime obezbeđuju najbolji uslovi za poslovanje i nude nova prava zaposlenima.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    31. maj 2016 | 16:53

    Polako puca EU. Polako ali sigurno.

  • Vladeta

    31. maj 2016 | 17:02

    Ne puca EU nego radnici cihelog svijeta treba da krene u strajk 7 dana istovremeno mislim da sazreva svijest da je dosta enormnog bogacenja 5/ stanovnika zemlje a ostali na rubu egzistencije dignite glave radnicka klaso a iz Francuske su uvijek revilucije pocinjale Novi svjetski poredak je na kraju puta

  • Boki

    31. maj 2016 | 19:47

    Tako se ljudi bore za svoja prava. Kod nas je zakon nezainteresovano prosao, zbog toga sad hiljade radnika kuka na uslove rada i poslodavce koje zakon stiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA