Tri Somalijca proglašena krivim zbog pružanja pomoći Islamskoj državi (FOTO)

Federalni tužioci tvrde da su oni deo šire grupe koja je planirala put u inostranstvo kako bi se pridružila islamskoj državi i drugim terorističkim grupama

  • 1

Američki Savezni sud proglasio je krivim trojicu somalijskih Amerikanaca za obezbeđivanje materijalne podrške Islamskoj državi i planiranje ubistava izvan Sjedinjenih Američkih Država.

VAŽNO UPOZORENJE IZ NEMAČKE: Stiže 500 islamskih ekstremista!

Faruk, Daud i Omar su deo grupe od devet somalijskih Amerikanaca uhapšenih prošle godine od strane FBI.

META ISLAMSKE DRŽAVE EURO 2016: Obaveštajci otkrili planove džihadista

Federalni tužioci tvrde da su oni deo šire grupe koja je planirala put u inostranstvo kako bi se pridružila Islamskoj državi i drugim terorističkim grupama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • el washington nusra front

    3. jun 2016 | 23:28

    kad bi amerikanci kaznjavale one koji sluze islamskoj drzavi, malo bi njihovih glavnih i obavjestajnih sluzbi ostalo na slobodi a kad bi to prosirili na sve teroristicke organizacije, nestalo bi amerike ko drzave je ne bi imao ko da njom upravlja. nego, da li je istina da je CIA pomogla da se el- baghdadi izvuce nakon sto su ga iracani bombardirali i da su ga prebacivali bas oni na lijecenje (malo u tursku a malo po iraku)?! da ne spominjem ostale.. dok su pricali kako bombardiraju islamsku drzavu sa jos 60drugih drzava, bacali su im padobranima ljekove i oruzje i islamska drzava u godinu ipo se samo sirila i sirila dok im je poslo za rukom za 3mjeseca unistit i profesionalnu sadamovu i profesionalnu ghedafijevu vojsku sa jos nekih 10-tak drzava.. bas nam amerika dosla pricat o borbi protiv terorisma kojeg ne bi ni bilo bez nje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA