Vladimir Pucarević osuđen na tri godine zatvora i 800.000 dinara za utaju poreza

Z.P. je izbegao plaćanje poreza na dodatu vrednost i poreza na ostale prihode i dohodak građana u ukupnom iznosu od 31.222.778,64 dinara

  • 2

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara vlasnika privatnog preduzeća Zlatimira Pucarevića zbog utaje poreza od preko 31 milion dinara, 2007. godine.

SUD ODBIO OPTUŽNICU PROTIV KOSMAJCA: Iznos utajenog poreza je prekršaj, a ne krivično delo, odlučile sudije

Istom presudom, zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi Goran Isailović je osuđen na dve i po godine zatvora, Svetozar Mandić na dve, a Ž. M. na 20 meseci zatvora.

PODVODIO ŽENU DRUGIM MUŠKARCIMA ZA NOVAC: Saša B. osuđen na 4 godine ZATVORA!

Tom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u Valjevu, navodi se u odluci koja je obajvljena na sajtu Apelacionog suda.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Pucarević je osuđen jer je od februara do avgusta 2007. godine u Valjevu i Koceljevi izbegao plaćanje poreza na dodatu vrednost i poreza na ostale prihode i dohodak građana u ukupnom iznosu od 31.222.778,64 dinara, dajući lažne podatke koji su od značaja za utvrđivanje prihoda.

Ž. M. i Svetozar Mandić su osuđeni jer su sastavljanjem isprava neistinite sadržine i to računa - otpremnica o navodnoj prodaji robe Pucarevićevom preduzeću, stavili to preduzeće u povoljniji položaj prilikom priznavanja pogodnosti - oslobođenja plaćanja od prethodnog poreza u navedenom iznosu.

Pucarevićevo preduzeće na to nije imalo pravo prema postojećim propisima jer nikakva roba nije isporucivana, pa samim tim nije se mogao prikazati ni prethodni porez.

Isailović je osuđen jer je kao vlasnik i direktor dva preduzeća u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za Pucarevićevo preduzeće stavio to preduzeće u povoljniji položaj prilikom priznavanja pogodnosti - oslobođenja plaćanja od prethodnog poreza, iako za to nije ispunjavalo uslove.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lesko

    5. jun 2016 | 17:53

    Nek vrati pare i to duplo a ne da lezi dzabe u zatvor i to ko zna koliko ce da bude tamo. Sve lopovi i prevaranti.

  • baccko

    5. jun 2016 | 21:02

    dajte ja da proneverim te milione pa da omorim tri godinice i isplaniram sta cu dalje! ej uzeo 31 milion a sad da plati 800000 koja smo mi banana drzava! ma nije sloba kriv mi smo go...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA