OSUĐENI NA 83 GODINE ZATVORA: Monstruma i saučesnike za ubistvo petoro Mađara konačno stigla pravda!

- Ovaj niz užasnih ubistava podseća na dela psihopata i ubistva iz sredine šezdesetih godina prošlog veka, koja su opisana u romanu čuvenog američkog pisca Trumana Kapota "Hladnokrvno" - rekao je, između ostalog, predsednik veća Vrhovnog suda Mađarske

  • 4

Dragan Bajić (42) iz Bačkog Gradišta osuđen je na 40 godina zatvora zbog monstruoznog ubistva petoro Mađara.

 

Bez obzira na to što je u aprilu prošle godine osuđen na 30 godina, suđenje je ponovljeno jer je Sud za ljudska prava u Strazburu utvrdio da je ta kazna viša od zakonskog maksimuma u Mađarskoj.

 

Nakon što je suđenje ponovljeno i nakon što je krivični zakon promenjen, stigla je još teža kazna za Bajića jer je, kako se n avodi u obrazloženje, počinio zverski okrutna ubistva.

 

- Ovaj niz užasnih ubistava podseća na dela psihopata i ubistva iz sredine šezdesetih godina prošlog veka, koja su opisana u romanu čuvenog američkog pisca Trumana Kapota "Hladnokrvno" - rekao je, između ostalog, predsednik veća Vrhovnog suda Mađarske, prenosi Blic.

 

U stravičnim zločinima koje je činio nije bio sam.

 

Imao je saučesnike, pa je drugooptuženi dobio 18 godina zatvora (a na prvom suđenju 14), trećeoptuženi je dobio 15 godina (a na prvom suđenju 13), dok je treći dobio 10 godina zatvora.

I pored toga što su uložili žalbu, sud ju je odbio.

 

Monstruozni zločin otkriven je nakon što je Rumun Matijas M. (32), koji je bio opljačkan i živ zakopan do vrata, uspeo da pobegne i slučaj prijavi policiji.

Policija je pregledala terewn na Adi i pronašla u zajedničkoj grobnici tela petoro ljudi: Imre S. (48) i njegove žene Magdolne (53), njihovog sina Šabata (30), ćerke Kristine i njenog dečka Viktora H.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutinac

    6. jun 2016 | 12:13

    Samo se srbima sudi?

  • Jeretik

    8. jun 2016 | 07:07

    Posle promene krivicnog zakona? Narusen je princip kod retroaktivne primene zakona ( primenjuje se ako je povoljniji po optuzenog ) Ovaj monstrum je zasluzio40 god , ali pravna sigurnost mora biti iznad svega , i nase takozvane demokrate, su otpocele retroaktivnu primenu po svojoj politickoj potrebi ........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA