Udeo problematičnih kredita 19 odsto

Krediti sa kašnjenjem u otplati dužom od 90 dana na kraju 2011. iznosili su 342,7 milijardi dinara

  • 0

Ukupni problematični krediti bankarskog sektora u Srbiji, odnosno krediti sa kašnjenjem u otplati dužim od 90 dana, na kraju 2011.  iznosili su 342,7 milijardi dinara i činili 19 odsto ukupno odobrenih kredita, objavila je Narodna banka Srbije.

I dalje najveći udeo - 64,9 odsto, u ukupnim problematičnim kreditima imaju krediti privrednim društvima sa 222,5 milijardi dinara i povećanjem od 6,3 milijardi u trećem kvartalu.

Stanovništvo sa nivoom od 42,2 milijarde učestvuje sa 12,3 odsto u ukupnim problematičnim kreditima i u odnosu na prethodni kvartal zabeleženo je njihovo smanjenje za 1,2 milijarde dinara.

Sektori sa najvećim apsolutnim iznosima problematičnih kredita na kraju prošle godine bili su: prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo, obrazovanje i poslovanje nekretninama, poljoprivreda...

Najznačajnije kategorije po učešću u ukupnom iznosu problematičnih kredita za kategoriju fizičkih lica bili su stambeni krediti, gotovinski krediti, kreditne kartice, potrošački krediti, minusni saldo po tekućim računima.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA