OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU zbog devet saobraćajnih prekršaja! (FOTO)

U autu u koji je udario bio je 16-godišnji sin lokalnog zvaničnika Rovdi Hadena

  • 6

Donald Midlton uhapšen je 30. maja ove godine i osuđen na doživotnu robiju jer je od 1980. napravio devet saobraćajnih prekršaja. Policija je rekla da je pokušao da skrene, pa je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drugo vozilo.

 

- Pokušao je da se skloni i da pobegne. Pozvao je neke prijatelje da dođu po njega, a bilo je jasno da je pod uticajem alkohola ili droge i samo na osnovu video-snimka sigurnosne kamere - ispričao je Džastin Fovles, zamenik glavnog tužioca Montgomerija, piše Abc13.

 

U autu u koji je udario bio je 16-godišnji sin lokalnog zvaničnika Rovdi Hadena.

 

- Otac sam i možete da zamislite bes koji sam osetio saznavši da se osoba koja bi trebalo da bude u zatvoru slobodno kreće ulicama, da je naletela na dete i pukom srećom ga nije ubila. Za nekoga ko često pravi istu grešku dokazao je da ga je nemoguće rehabilitovati i treba ostatak života da provede u zatvoru - rekao je Haden.

 

Taj prekršaj bio je deveti po redu, počev od 1980. godine.

 

- Bio je kažnjen nekoliko puta ranije, ali sada smo tražili doživotnu. Tražili smo maksimalnu i zadovoljni smo presudom. Za mene uopšte ne treba da se postavlja pitanje da li smo trebali da uradimo sve što je u našoj moći kako on ne bi ponovo seo za volan i u vožnji ugrozio naše prijatelje, porodice, našu decu. On je opasnost na putu - objašnjava Fovles.

 

Pre nego što je počelo suđenje, Midlton je priznao krivicu, a ubrzo nakon toga i osuđen na doživotnu robiju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    10. jun 2016 | 09:52

    Mozfa ce neki citaoci odobravati ovakvu presudu s obzirom koliko su kod nas kazne za isti delikt blage. Ali americki sudski sistem vise podstice na brutalne zlocine na ovakav nacin. Da je ubio deset ljudi isto bi dobio dozivotnu. Onda zasto da to ne urade ako je kazna uvek ista? Medjutim, kad je neko ugledna licnost i ima novca, izvice se veoma lako. Zatvori su puni siromasnih koji ne mogu da priuste advokata. Takodje. ima i dosta nevinih jer policija mora nekog da uhapsi da bi izgledalo da ceo sistem funkcionise.

  • Раднаскела

    10. jun 2016 | 09:50

    Наравоученије: не сударај се са колима сина локалног моћника. Добро је; ипак не заостајемо много за Америком,по овоме смо слични.

  • Feki

    10. jun 2016 | 10:03

    Mnogo preteraše , postoji mnogo adekvatnijih načina da se ovom čoveku stane na put. Onaj ,,močnik" ko zna šta je radio pa je postao ,,močnik".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA