PODRŠKA I OD OBAME: Predsednik Amerike stao uz LGBT zajednicu zbog Orlanda

Islamska država je u nedelju preuzela odgovornost za ubistvo 49 i ranjavanje 53 posetilaca gej noćnog kluba "Puls", koje je počinio Matin, i sam ubijen u vatrenom okršaju sa policijom

  • 8

Američki predsednik Barak Obama izrazio je solidarnost sa LGBT zajednicom nakon masovnog zločina u gej noćnog kluba u Orlandu.

TRAMP NA UDARU ŠPIJUNA: Ruska vlada hakovala Demokratski nacionalni komitet?

AFP prenosi da je Omara Matina, ubicu iz Orlanda, Obama nazvao "besnim, poremećenim, nestabilnim mladićem koji je potpao pod uticaj ekstremista".

- Niste sami. Američki narod i njegovi saveznici i prijatelji širom sveta su uz vas - rekao je Obama nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, sazvanog pre napada u Orlandu sa planom da se razgovara o napadima na Islamsku državu koje SAD predvode u Iraku i Siriji.

JOŠ JEDNA EKSPLOZIJA U TURSKOJ: Ranjeno 6 policajaca, sumnja se na Kurde

Agencija podseća da je Islamska država u nedelju preuzela odgovornost za ubistvo 49 i ranjavanje 53 posetilaca gej noćnog kluba "Puls", koje je počinio Matin, i sam ubijen u vatrenom okršaju sa policijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA