PRETVORIĆEMO EURO 2016 U GROBLJE: Ubijeni terorista ISIS-a pre pokolja poslao pretnju

Na početku video snimka, Abala (25) se zakleo na vernost lideru Islamske države Abu Bakr al-Bagdadiju, a zatim je pozvao druge muslimane da napadaju "policiju, novinare, javne ličnosti, policijske čuvare i repere"

  • 4

Napadač, koji je u predgrađu Pariza ubio francuskog policajca i njegovu suprugu je snimak tog napada postavio na Fejsbuku, a u video poruci je takođe pozvao na nove terorističke napade tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u toj zemlji, objavio je stručnjak za džihad Dejvid Tomson.

OKONČAN HAOS U PARIZU: Ubio policajca i njegovu ženu, a dete držao zaključano u porodičnoj kući (FOTO)

On je naveo da je video snimak napada postavljen na internet uz pomoć aplikacije "Fejsbuk lajv" sinoć u 20,52, kao i da je kasnije uklonjen, prenela je agencija AFP.

U 13 minuta dugom snimku načinjenom u kući žrtava, napadač Larosi Abala je objavio da je ubio policajca i njegovu ženu, naveo je Tomson, stručnjak za terorizam, zaposlen u "Radio Frans Internasionalu" i autor knjige o mladim francuskim radikalnim islamistima.

- Ne znam šta da radim sa njim - rekao je na snimku Abala, pokazujući prstom na trogodišnje dete ubijenog para, koji je sedeo iza njega na kauču.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Napadač, koji je ubijen u policijskoj raciji tri sata kasnije, takođe je na Fejsbuku, na nalogu pod imenom Muhamed Ali, objavio fotografije mrtvog policajca i njegove supruge.

Abala je prvo ubio 42-godišnjeg policajca, kojeg je izbo više puta ispred njegove kuće, a zatim je ušao unutra i ubio njegovu 36- godišnju partnerku, koja je takođe radila u policijskoj stanici.

Na početku video snimka, Abala (25) se zakleo na vernost lideru Islamske države Abu Bakr al-Bagdadiju, a zatim je pozvao druge muslimane da napadaju "policiju, novinare, javne ličnosti, policijske čuvare i repere", nakon čega je naveo desetak poznatih ličnosti.

Foto: Tanjug/AP/Islamic State's Amaq News Agency Foto: Tanjug/AP/Islamic State's Amaq News Agency

- Pretvorićemo Euro 2016 u groblje - zapretio je Abala, četiri dana nakon početka Evropskog prvenstva u fudbalu.

On je zatim od svojih prijatelja na Fejsbuku, posebno onih povezanih sa ISIS-om, zatražio da "objave saopštenje u kojem preuzimaju odgovornost za napad".

Novinska agencija Amak, povezana sa ISIS-om, kasnije je objavila da je "borac Islamske države" u blizini Pariza nožem ubio policajca i njegovu suprugu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A13

    15. jun 2016 | 22:06

    Al je ruzan ovaj ljudski otpad! Sigurno nije uspeo ni u jednoj zivotnoj sferi ibsad mu svi smetaju. Pa hoce da pobije pola sveta. Retard

  • Jedan od Srba

    15. jun 2016 | 20:11

    Vrlo interesantno,i on je,kao i terorista iz Orlanda,kao i mnogi napadači pre njih(Pariz,Brisel) bio poznat policiji i službama bezbednosti,zbog radikalizma, terorizma...praćen,procesuiran, osudjivan... Da li je nekom nešto promaklo...?

  • Kiki

    15. jun 2016 | 22:35

    Saljite tu gamad kod vodje koga su ameri ubili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA