≫ 

POTRESNO SVEDOČENJE NIŠKIH LEKARA: Čovek sedeo pored mrtve supruge, nadao se da je još živa! (FOTO)

Doktor Saša Ignjatijević prvi je ušao u autobus i to preko šibera na krovu kako bi proverio da li su putnici u njemu živi

  • 5

- Kada smo stigli svi preživeli putnici osim jednog sklonili su se dalje od prevrnutog autobusa. Samo jedan čovek sedeo je kraj slupanog vozila. Tek kad smo prišli shvatili smo da sedi pored mrtve supruge čije je telo bilo ispod autobusa. Još se nadao da je živa, bio je to jako potresan prizor – ovako stravičnu saobraćajnu nezgodu koja se dogodila juče na autoputu Beograd – Niš kod Aleksinca opisuje doktorica Jadranka Trifunov, zamenica načelnika smene niške Hitne pomoći.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Stravični snimak izvlačenja MRTVIH na mestu gde se prevrnuo autobus!

Direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović kaže da je ova ustanova tokom jučerašnje spasilačke akcije pokazala da je dorasla svakom izazovu koji nameću masovne nesreće.

- Poziv od policije niška Hitna pomoć dobila je u utorak ujutro u 3.23 sata , a već u 3.50 prva ekipa bila je na mestu gde je autobus sa slovačkim i češkim turistima skliznuo s puta. Doktorica Trifunov me je obavestila o nesreći čim je primila poziv a ja sam po pravilima procedure, odmah pozvao šefa kabineta ministra zdravlja. Na mesto udesa upućene su četiri ekipe, ali želim da istaknem, da zahvaljujući dobroj organizaciji, Nišlije kojima je bila potrebna hitna medicinska pomoć nisu osetile odsustvo naših ljudi koji su zbrinjavali povređene turiste – naglašava Živadinović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Doktor Saša Ignjatijević prvi je ušao u autobus i to preko šibera na krovu kako bi proverio da li su putnici u njemu živi.

- Odmah sam video četvoro mrtvih, troje su bili isprepleteni... Produžio sam dalje i video ženu koja je bila još živa ali je autobus priklještio. Uz pomoć vatrogasaca smo je izvukli, ona je bila najteže povređena i odmah je prebačena u bolnicu – priča Ignjatijević.

Vukašin Ivković bio je najmlađi član ekipe jer u Hitnoj pomoći radi samo dve godine.

- Kao čoveku bilo mi je teško zbog onog što smo tamo videli, a kao zdravstvenom radniku bila mi je dužnost da potisnem osećaje i da zbrinjavam ljude koji su od mene očekivali pomoć – naglašava mladi medicinski tehničar.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Akcijom je koordinirao doktor Dušan Gostović.

- Pratili smo vozila satelitskom navigacijom, u svakom trenutku smo znali gde su, otvorena je još jedna radio veza radi komunikacije oko zbrinjavanja povređenih . Prva pomoć im je pružena kod nas u Hitnoj pomoći dok su se stvorili uslovi da Klinički centar primi toliki broj pacijenata – kazao je Gostović.

U akciji spasavanja učestvovali su i doktorke Biljana Radisavljević, Vera Paunović, medicinski tehničar Goran Veličković zvani „Maler“ jer ga kako tvrdi, nijedna ovakva nesreća nije mimoišla na dežurstvu, vozači Ivica Roso i Dejan Masoničić, šef tehnike Dejan Filipović i još desetak njihovih kolega.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA