DIREKTOR CIA-e ZABRINUT: Ne bih bio iznenađen da ISIS pokuša da napadne Ameriku

Napadi u San Bernardinu i Orlandu pokazuju da pojedinci koji odluče da deluju mogu da naprave mnogo štete pre nego što ih obaveštajne agencije označe kao teroriste

  • 10

Napad ISIS-a u SAD ne bi bio iznenađenje. Za teroriste je teže da se infiltriraju u Ameriku nego pre 11. septembra, ali je ISIS inspirisao ljude putem interneta, navodi Džon Brenan, šef CIA.

- Bio bih iznenađen da ISIS ne razmatra mogućnost da sprovede u delo napade u Americi, poput onog u Istanbulu - rekao je Brenan u sredu u Njujorku govoreći na Savetu za međunarodne odnose.

Dok napad na istanbulski aerodrom u utorak "liči" na ISIS-ovo delo, Brenan tvrdi da ova teroristička grupa možda okleva da preuzme odgovornost, jer još uvek želi podršku nekih pojedinaca u Turskoj.

KAO U NAJSTRAŠNIJIM FILMOVIMA: Ovo je rekonstrukcija nezapamćenog masakra u Istanbulu! (VIDEO)

- Amerika je uradila odličan posao od 11. septembra čineći svoju teritoriju mnogo teže dostupnom za terorističke organizacije iz inostranstva - dodao je Brenan. Međutim, napadi u San Bernardinu i Orlandu pokazuju da pojedinci koji odluče da deluju mogu da naprave mnogo štete pre nego što ih obaveštajne agencije označe kao teroriste.

DA LI JE OVAJ DOKUMENT DOKAZ DA JE AMERIKA ZNALA ZA NAPAD U ISTANBULU?! Dan pre masakra naredili da se ne putuje u Tursku! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/MySpace Foto: Tanjug/AP/MySpace

Prema Brenanovim rečima, većinom terorističkih napada se "diriguje" iz Sirije i Iraka, a da bi se pretnja eliminisala neophodan je zajednički, kombinovan napor protiv vođstva terorista i širenja poruka i instrukcija.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebitno

    29. jun 2016 | 22:06

    Nece vas, ne brinite se, vi ste ih napravili.

  • Раднаскела

    29. jun 2016 | 21:53

    Па неће ваљда да дигну руку на родитеља...?!

  • Reaktor

    29. jun 2016 | 22:12

    Nece da grizu ruku koja ih hrani...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA