SUKOB OKO ZASTAVE: Crna Gora uputila Prištini protestnu notu

Pripadnici stranke Samoopredeljenje sa Kosova postavili su u ponedeljak na teritoriji Crne Gore tablu sa grbom Kosova, na kojoj je pisalo "Republika Kosovo" i zastavu Albanije, a tablu i zastavu je juče uklonila crnogorska policija

  • 22

Crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova uputilo je protestnu notu Prištini zbog postavljanja table sa grbom Kosova i zastave Albanije na teritoriji Crne Gore. Tablom i zastavom su predstavnici Samoopredeljenja pokušali da ukažu na štetnost sporazuma o demarkaciji granice između dve zemlje.

CRNOGORCI NE ZNAJU KO SU IM SUSEDI: Šokiraćete se kada vidite šta su studenti napisali o Kosovu (FOTO)

U podgoričkom ministarstvu smatraju da se postavljanjem table i zastave na teritoriju Crne Gore pokušavaju "narušiti vrlo dobri odnosi Crne Gore i Kosova."

- Očekujemo od Kosova da identifikuje počinioce i spreči slične aktivnosti u budućnosti, jer se time nastoji osporiti već usaglašen i u Beču 2015. godine potpisan Sporazum o međudržavnoj granici - navodi se u saopštenju.

Pripadnici stranke Samoopredeljenje sa Kosova postavili su u ponedeljak na teritoriji Crne Gore tablu sa grbom Kosova, na kojoj je pisalo "Republika Kosovo" i zastavu Albanije.

ALBANCI RAZVILI ZASTAVU USRED BUDVE I PROVOCIRALI NAROD: Ali ubrzo ih je stigla novčana kazna!

Oni protetsvuju zbog razgraničenja sa Crnom Gorom, jer smatraju da je demarkacijom Kosovo oštećeno za 8.000 hektara teritorije.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Tablu i zastavu je juče uklonila crnogorska policija, a Ministarstvo unutrašnjih poslova konstatovalo povredu državne granice.

Crna Gora i Kosovo su u avgustu na međunarodnoj konferenciji o Zapadnom Balkanu u Beču potpisali sporazum o razgraničenju, ali taj dokument još nije ratifikovala kosovska Skupština.

DRŽAVNE TAJNE SKRIVENE NA ZASTAVAMA: Šta ZAISTA predstavljaju ljiljani na srpskom grbu?! (FOTO)

Skupština Crne Gore je potvrdila sporazum o razgraničenju kojim su ozvaničene administrativne granice iz 1974. godine.

Na zahtev opozicije bivša predsednica Kosova Atifeta Jahjaga zatražila je od međunarodne ekspertske grupe stav po tom pitajnu i u martu je utvrđeno da je demarkacija obavljena prema međunarodnim standardima.

Sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, kao i oni potpisani u Briselu bili su razlog za višemesečne proteste u Prištini i bojkot rada parlamenta.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opa bato

    29. jun 2016 | 23:26

    Krenulo je.Evo cackaju vam oko granice "pipkaju vam puls".Tako,tako.A priznali ste kosovo odrekli se sprstva,za koje ste krv prolivali i izadli brata rodjenog.A sa arnautima surujete lepo od vas...I vidi dodje i djavo po svoje.Kako kaze kletva nasih starih: "Ko nece svoga za brata- imace tudjina,za gospodara".E polako krece da vam se zakuvava a vec ste postali siptarska drzava.Kada niste voleli svoju bracu bicete siptari.Mi vam tu ne mozemo pomoci...

  • Mire

    29. jun 2016 | 22:32

    Sta su djetici trazili to su dobili jos malo ce siptari postaviti crnog gavrana u sred podgorice.

  • Bruce Lee

    29. jun 2016 | 22:57

    Dobro je da imate "vrlo dobre" odnose sa njima, inače bi vam postavljali bombe ali polako, biće i toga kad šurujete sa šipcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA