Monarhija je pravo rešenje za Srbiju

Princ Aleksandar Karađorđević u Leskovcu dočekan povicima "Hoćemo kralja!"

  • 2

Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas u Leskovcu da bi uređenje države kao ustavne parlamentarne monarhije bilo dobro za imidž Srbije, ali su političari protiv toga jer oni hoće da budu na čelu države.

"Nisam protiv republike, ali Karađorđe je otac naše moderne države i naša monarhija je srpska monarhija", rekao je Karađorđević na prijemu koji je organizovao gradonačelnik Leskovca SlobodanKocić. "Moj posao (kao kralja) bi bio da budem ambasador našim političarima", rekao je princ Aleksandar, sin poslednjeg jugoslovenskog kralja Petra II Karađorđevića.

Na pitanje da li njegovi sinovi uče srpski jezik i kada će se preseliti u Srbiju, odgovorio je da njegovi sinovi Petar, Filip i Aleksandar stiču važna poslovna iskustva u Evropi i SAD i da su mu rekli da će se nastaniti u Srbiji "kada on bude seo na presto".

Princ Aleksandar i njegova supruga Katarina posetili su Opštu bolnicu u Leskovcu kojoj su u decembru poklonili medicinska pomagala vredna milion dinara. Prisustvovali su i otvaranju kancelarije "Udruženja Kraljevine Srbije" u Leskovcu, čiji su ih članovi dočekali aplauzima i povicima "Hoćemo kralja".

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasanin

    21. februar 2013 | 08:49

    A Aleksandar je grobar moderne srpske drzave! Nista posle Petra I kralja ne valja!

  • Petar III Karađorđević: Mojoj porodici treba da se vrati imovina koja joj je pokradena Chicago - SerbClick

    23. maj 2013 | 22:31

    [...] nasleđivanja po načelu prvorođenja – objašnjava mladi Karađorđević, dodajući da bi za Srbiju bilo dobro rešenje dabude ustavna monarhija, poput Velike Britanije, Švedske, Kanade, Australije ili [...]

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA