≫ 

RUŠIO SAM HUSEINOV SPOMENIK, A SADA BIH GA DIGAO IZ MRTVIH: Iračani očajni, žele da se Sadam vrati (VIDEO)

- Buš i Bler su lažovi. Razorili su Irak i srozali nas na nulu, na nivo Srednjeg veka, možda i niže od toga. Da sam kriminalac, ubio bih ih vlastitim rukama - rekao je čovek koji je maljem rušio Huseinov spomenik

  • 10

Kadim Šarif-al Džabori je u aprilu 2003. godine maljem razbijao spomenik Sadamu Huseinu, a ta fotografija je obišla svet u trenutku naleta američko-britanske mašinerije.

UBILI SU JOJ OCA I MAJKU KAD JE IMALA 4 GODINE: Potresna priča o devojčici koja nosi ožiljke rata (VIDEO)

Posle 13 godina, ovog čoveka su pronašli među milion izbeglica u Libanu.

On tvrdi da ga njegov čin iz tog perioda boli, kao i da ga je zbog toga sramota. Dodaje da nakon Huseinovog pada s vlasti život svake sledeće godine bio je sve gori i gori.

- I tada je bilo korupcije, sukoba, ubijanja, pljački. Bio sam tako srećan kad su ga srušili s vlasti. Ali, Sadam je pao, a na njegovo mesto došlo je 1.000 drugih Sadama - rekao je i istakao da bi sad više od svega želeo da se diktator vrati iz mrtvih na stare pozicije moći.

Nekada je bio Huseinov lični mehaničar motocikala, ali zapravo nema razloga da žali lično za njim. U jednom trenutku pao je u Huseinovu nemilost i nakratko završio u zatvoru. Sadamov režim pogubio je 15 članova njegove šire rodbine. Ali, od 2003. godine Irak je zapao u stanje potpune anarhije, stanje za koje su milioni Iračana koji su to iskusili, danas vide kao neuporedivo gore čak i od brutalne diktature Sadama Huseina.

Irak se podelio po liniji plemenskih, verskih sukoba. Na sve strane se ističu terorističke grupe, od kojih je Al Kaida samo jedna od mnogih, da bi na kraju veliki deo zemlje okupirala Islamska država, koja je u nedavnom bombaškom napadu na tržni centar u jednom jedinom trenutku pobila više od 250 ljudi usred svetog meseca Ramazana, nekad vremena slavlja, sreće, mira, posta i molitve.

Al-Džabori, nekad rvač i dizač tegova, kaže i to da za sadašnje stanje svakako krivi i aktuelnu iračku vlast.

- Buš i Bler su lažovi. Razorili su Irak i srozali nas na nulu, na nivo Srednjeg veka, možda i niže od toga. Da sam kriminalac, ubio bih ih vlastitim rukama - rekao je.

(Telegraf.rs/ Izvor:express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    8. jul 2016 | 14:21

    Pa gde su sad siptarski i bosnjacki botovi , cute kao c...e . Kako to da ne velicaju americke i engleske " mirotvorce" . Siptari ce , kad-tad da sruse Klintonov spomenik u Pristini , iako je podignut , dok je ovaj , jos uvek ziv. Sve to nije tako cudno , gledajuci siptarsku inteligenciju.

  • Boban

    8. jul 2016 | 18:13

    Trazićemo i mi Slobu. Samo polako.

  • Fastman

    8. jul 2016 | 14:21

    E moju glupani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA