SRBI, MOŽETE MIRNO DA SPAVATE: Igor Bečić kaže da Srbiji ne prete teroristički napadi!

- U prilog tome govori i činjenica da na teritoriji Srbije nije došlo do vršenja terorističkih akata, što predstavlja svojevrstan dokaz da naše službe bezbednosti dobro rade - istakao je Igor Bečić

  • 5

Građani Srbije mogu u ovom trenutku mirno da spavaju, jer Vlada Srbije i domaće službe bezbednosti čine sve da ih zaštite, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić povodom napada u Nici.

Vladimir Zagrađanin postao član Odbora za kontrolu službi bezbednosti

- Kada pričamo sa bezbednosnog aspekta u svetlu jučerašnjeg događaja, sva dešavanja pa i taj svakako komplikuju bezbednosnu situaciju u Srbiji. Sa aspekta bezbednosnih analiza i prognoza, pretnja terorizmom iz ratova ugroženih područja Bliskog istoka i severa Afrike su godinama unazad u analizama svih evropskih država prepoznati kao bezbednosni izazov, pa i u Srbiji - rekao je Bečić za Tanjug.

Bečić predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, Šešelj izazvao prekid sednice

Ističe da naše službe ostvaruju intezivnu saradnju sa svim zemljama u regionu i da se to mora shvatiti kao ključni put za obezbeđivanje regionalne bezbednosti, jer je bezbednost nedeljiva i ne poznaje granice.

Bečić navodi i da je bezbednost regiona sigurno najveći interes ne samo država u regionu već i Evrope i da ništa ne sme da promeni činjenicu da je pitanje bezbednosti pitanje zajedničke odgovornosti.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Napominje i da su napad na policijsku stanicu u Zvorniku i sukob makedonske policije sa teroristima u Kumanovu bili dovoljan alarm za srpske službe bezbednosti da preduzmu niz mera i radnji na planu kontraobaveštajne zaštite države, te da je bespredmetno govoriti da je stepen pripravnosti službi bezbednosti u Srbiji podignut na najviši nivo.

- U prilog tome govori i činjenica da na teritoriji Srbije nije došlo do vršenja terorističkih akata, što predstavlja svojevrstan dokaz da naše službe bezbednosti dobro rade - istakao je Bečić i dodao da događaj u Nici podrazumeva i pojačan oprez i s obzirom na činjenicu da se takva dešavanja ne mogu do kraja predvideti.

U tom smislu, prema njegovim rečima, naše službe sa pažnjom prate migratska kretanja i mogu da izdvoje potencijalnu opasnost koja može biti na teritoriji Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA