≫ 

ERDOGANU ŽIVOT SPASIO AJFON: Najneverovatnija priča vojnog udara u Turskoj!

Erdogan je uključio FaceTime App aplikaciju putem koje je pozvao narod da izađe na ulice, i usprotivi se vojnom udaru

  • 7

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nikad nije voleo tehnologiju, a pogotovo ne društvene mreže, a upravo mu je pametni telefon "iPhone 6" sinoć tokom pokušaja vojnog puča u Turskoj, spasio državu, ali i njega samog.

Kako piše regionalni N1, u trenucima totalnog haosa, kada je CNN Turk bio pod okupacijom pobunjenog dela vojske, Erdogan je uključio FaceTime App aplikaciju putem koje je pozvao narod da izađe na ulice, i usprotivi se vojnom udaru.

"Prevazići ćemo ovo", kazao je Erdogan putem CNN Turk televizije. "Izađite na ulice, i odgovorite im. Oni koji su odgovorni dobiće zasluženu kaznu", Erdoganove su reči.

DAN POSLE PROPALOG PUČA U TURSKOJ: Narod na ulicama slavi Erdogana, sve po gradovima porazbijano! (FOTO)

Suština je u tome što su pobunjeni delovi vojske zauzeli prostorije državne televizije, te je Erdoganu praktično bilo nemoguće da izađe u javnost.

Ipak, "iPhone 6", a naročito društvene mreže - koje on ne voli i koje je često zabranjivao i onemogućavao pristup u Turskoj, sinoć su promenile tok vojne pobune koja je završila neuspehom.

Interesantno, turska agencija Anadolija objavila je da su pučisti koristili WhatsApp kao glavni kanal komunikacije u pripremi za pokušaj vojnog udara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    16. jul 2016 | 17:43

    A sa druge strane je svom narodu zabranjivao Facebook I drustvene mreze, sad mu kao to spasiti glavu! Ovi ameri imaju veoma bujnu masti u narandzastim revolucijama! Idiotizam!

  • Stella

    16. jul 2016 | 20:31

    Steta

  • Profesor biologije

    16. jul 2016 | 19:41

    Jadan narod uvek strada zbog pohlepnih političara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA