Ostavili ga na putu da umre od gladi: PAS SE SKORO SKAMENIO! (FOTO)

- Psa smo tražili tri dana, a onda smo ga končano ugledali kako hoda na ivici puta. Bio je jako prestrašen. Nismo mogli da mu se približimo i morali smo mu dati sedativ kako bi ga odveli kod veterinara - kazala je Irina Psarou, direktorka azila

  • 2

Pre samo nekoliko meseci ovaj pas je izgledao kao da će se pretvoriti u kamen, a sada nakon što se potpuno oporavio traži novi dom i brižnog vlasnika.

NIJE PLATIO KARTU: Pas lutalica hteo da se "švercuje" 85-com, vozač ga izbacio napolje!

Neprofitna organizacija 'Spasimo grčke lutalice' dobila je dojavu o jadnom mešancu ostavljenom da umre od gladi.

ZA DOBRO JUTRO: Bio je na korak od smrti, a onda se desilo ČUDO! Ali bukvalno! (VIDEO)

- Psa smo tražili tri dana, a onda smo ga končano ugledali kako hoda na ivici puta. Bio je jako prestrašen. Nismo mogli da mu se približimo i morali smo mu dati sedativ kako bi ga odveli kod veterinara - kazala je Irina Psarou, direktorka azila.

Foto: Profimedia/Carters News Foto: Profimedia/Carters News

Nesrećnog psa, čija se dlaka na glavi prljava od blata skorila, nazvali su Petra (na grčkom: stena). Pas je imao šugu i druge zdravstvene probleme.

- Trebalo je mnogo lekova i kupki da ga dovedemo u red. Nakon četiri meseca Petra se potpuno oporavila - kazala je Psarou i dodala:

Foto: Profimedia/Carters News Foto: Profimedia/Carters News

- Naša volonterka radila je sve vreme s njim i uspela da od njega ponovno napravi srećnu životinju, koja uživa u društvu ljudi i šetnjama. Nažalost, Petra je još uvek u azilu i čeka da je neko udomi.

Sličnu sudbinu deli na stotine pasa koji lutaju Grčkom. Često ih možete videti kako leže na ulicama Atine i drugih popularnih turističkih mesta. Volonteri se trude da spasu što više pasa, ali budući da njihov rad zavisi od donacija, to nije uvek moguće.

(Telgraf.rs/Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA