AMERIKA JE POBESNELA ZBOG OVE FOTOGRAFIJE: Da li primećujete šta je iznerviralo narod? (FOTO)

Ne sluteći kakvu će reakciju izazvati, Rajan je ispod fotografije ponosno napisao: "Mislim da je ovo rekord u broju stažista na jednoj fotografiji"

  • 9

Predsednik Zastupničkog doma Sjedinjenih Država, Pol Rajan objavio je zajednički selfi s brojnim stažistima koji rade u američkom Kongresu, ponosan na mlade ljude s kojima radi svaki dan, ali nije ni slutio kako će fotografija uskoro izazvati veliku kontroverzu.

JEZIVA FOTOGRAFIJA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Uhvaćen momenat kada duša napušta telo (FOTO)

Naime, na celoj fotografiji gotovo da i nema pripadnika drugih rasa osim bele. S obzirom na to da su više od trećine građana SAD Afroamerikanci ili Latinoamerikanci, fotografija je izazvala pravu buru među pripadnicima manjina.

Ne sluteći kakvu će reakciju izazvati, Rajan je ispod fotografije ponosno napisao: "Mislim da je ovo rekord u broju stažista na jednoj fotografiji".

Brojni korisnici Tvitera rugali su se s njegovom fotografijom, i primetili kako je slika "toliko bela da se ne može gledati bez sunčanih naočara". Drugi su počeli da koriste haštag #GOPsoWhite (GOP - Vlada naroda, nadimak republikanske stranke), koji je parodirao hašhtag sa dodele Oskara #OscarSoWhite, gde su se manjine takođe žalile na apsolutni manjak rasne raznolikosti.

Demokratska zastupnica Alma Adams, jedna od autorka zakona koji pokušava dovesti stažiste u Kongres iz univerziteta koji pohađaju većinom manjine, izjavila je kako fotografija tačno predstavlja sadašnje stanje.

- Kažu da slika vredi hiljadu reči, ali nakon ove fotografije samo mi dve padaju na pamet: manjak raznolikosti. Znamo da moramo popraviti raznolikost na mestima poput Kongresa već samo na temelju ovog selfija kojeg je uslikao predsednik Rajan - izjavila je Adams.

Osobe koje nisu belci u velikom broju su odsutne iz zakonodavne vlasti. Ukupno ih je 35 odsto u opštoj populaciji, ali samo 7,1 odsto zaposlenih u Senatu nisu belci.

Ipak, nisu sve osobe na Rajanovoj fotografiji belci. Ako se pažljivo zagledate, možda možete ugledati i najmanje jednu osobu druge boje kože.

Foto: Instagram/speakerryan Foto: Instagram/speakerryan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maratonac

    19. jul 2016 | 14:49

    Zato sto su afroamerikanci pretezno demokrate sta vise mrze republikance tako da samo traze razlog za kuknjavu a republikanci su bili ti sa Linkolnom koji su se zalagali za oslobadjanje crnaca od robstva.

  • Čeda Ekser

    19. jul 2016 | 15:52

    Pa ko ke crncima kriv kad vole da zive "geto" zivotom i da glume frajere i krimose?!

  • Toto

    20. jul 2016 | 09:49

    Kod njih je sve afro.... evro... amerikanac a nigde nema pravog amerikanca oni su manjina i vec zaboravljeni ( indijanci)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA