≫ 

Bozaj: Letovališta u Turskoj su bezbedna za turiste!

Govoreći o smrtnoj kazni, turski diplomata kaže da je zahtev za njeno uvođenje došao od naroda, sa ulice jer su ih napali tenkovi i da to nije nešto što je predsednik tražio

  • 35

Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj ocenio je danas da je pokušaj puča u Turskoj bio napad na demokratiju, da su mesta na moru - letovališta za turiste bezbedna i da su Ankara i Istanbul, gde su bili incidenti, bezbedni.

 

Vučić sutra sa turskim ambasadorom

 

On ističe da je situacija sada stabilna, da država, vlada ima punu kontrolu i da je u Turskoj bio pokušaj puča terorističke organizacije koja ima svoju mrežu i veze u različitim institucijama.

 

- Oni su pokušavali da urade nešto prethodnih godina, ali ovo je prvi put koristeći oružje protiv nevinih civila, vojnika i policije. Mi smo za 12 sati rešili sve - rekao je Bozaj za RTS.

 

Upitan da li je Turska bezbedna za turiste, on je naglasio da je pokušaj puča bio u Istanbulu i Ankari i da su za turiste mesta na moru bezubedna.

 

Govoreći o hapšenjim aširom Turske nakon puča, Bozaj je rekao da je na hiljade ljudi u pritvoru, te će kada odu na sud u skladu sa odlukama sudija biti uhapšeni ili ne.

 

- Oni koji budu uhapšeni znači da ima jakih dokaza za njihovu umešanost u puč. Turska je zemlja demokratije i vladavina prava će se poštovati u svakom od ovih slučajeva - naglasio je ambasador i pojasnio da su neki od njih pozvani samo na informativne razgovore, a neki su ozbiljno umešani.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Govoreći o odnosu sa SAD - om i zahtevu za izručenje sveštenika Gulena, koji je označen kao organizator puča, Bozaj kaže da je prijateljska zemlja i saveznik Turske, te da očekuju od prijateljske zemlje da ga izruči.

 

Govoreći o smrtnoj kazni, turski diplomata kaže da je zahtev za njeno uvođenje došao od naroda, sa ulice jer su ih napali tenkovi i da to nije nešto što je predsednik tražio.

 

- To je zahtev naroda i svaki zahtev naroda treba da razmotre njihovi zakonski predstavnici. U parlamentu će se time baviti -  naglasio je Bozaj i dodao da će o putu Turske ka EU poslednju reč reći narod.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA