BESNI TURSKI NAROD: Erdoganove pristalice uništavaju knjižaru i pale knjige (VIDEO)

S pučistima se obračunavaju i Erdoganovi simpatizeri, sa svima onima koji misle drugačije. Pritom su na meti čak i knjige

  • 8

Otkako je izveden neuspeli vojni puč u Turskoj, Erdogan sprovodi čistku. Osim turskog predsednika, Erdoganove pristalice takođe iskaljuju bes prema pučistima i svima onima koje smatraju odgovornima za puč.

ZABRANA OKUPLJANJA, SAOBRAĆAJA I ŠTAMPANJA NOVINA: Evo šta sve Erdogan može da uradi dok traje VANREDNO STANJE

Suspendovano je 900 policajaca u Ankari, zbog sumnje da su povezani s islamističkim pokretom muslimanskog klerika Fetulaha Gulena koji se nalazi u SAD-u, a kojeg vlada Turske optužuje da je organizovao vojni udar.

Dosad je s posla udaljeno na desetine hiljada zaposlenih u javnom sektoru, smenjeno je 1.577 univerzitetskih dekana, dok je režim otkazao licence za 21.000 učitelja i profesora u privatnim školama. Ukoliko se to sabere sa otkazima u vojsci, sudstvu i politici, broj onih koji su smenjeni penje se na oko 60.000 ljudi, procenjuje Blumberg.

S pučistima se obračunavaju i Erdoganovi simpatizeri, sa svima onima koji misle drugačije. Pritom su na meti čak i knjige.

Pristalice turskog predsednika upale su u knjižaru Gulen u gradu Malatija na jugoistoku Turske, uništivši sve pred sobom.

Posebno su se iživljavali nad knjigama Fethulaha Gulena. Njegove knjige takođe su pronađene i spaljene u Famagusti, na turskom delu Kipra.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki st.

    21. jul 2016 | 12:19

    U principu me zabole uvo. Turska posla. Ali ako su stigli do knjiga? Šta je sledeće za spaljivanje ? Bogomolje pa ljudi možda ?

  • Pučista

    21. jul 2016 | 12:37

    Tako su i nacisti počeli..

  • Warhammer

    21. jul 2016 | 13:02

    Arapsko prolece u turskoj.ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA