Bošnjaci kandidovali Erdogana za NOBELOVU NAGRADU ZA MIR

Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" - Foča ističe da je Erdogan sa svojim saradnicima uspeo da suzbije siromaštvo i kriminal, podigne privredni i ekonomski rast Turske uvrštavajući je u 15 najrazvijenih zemalja sveta

  • 88

Bošnjaci iz Foče odlučili da turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana predlože za Nobelovu nagradu za mir, sa obrazloženjem da je on u noći neuspelog vojnog puča, uz pomoć naroda odbranio demokratiju, vladavinu prava i pravnu državu, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

NAJGORE TEK SLEDI? Turska suspenduje Evropsku konvenciju o ljudskim pravima

- Na principima tvorca moderne Turske, Kemala Ataturka, očuvana je demokratska, sekularna, moderna i snažna država u kojoj se u potpunosti poštuju ljudska prava i slobode, koja garantuju ravnopravnost svih stanovnika Republike Turske - navodi se u saopštenju za medije Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" - Foča i udruženjima demokratskih pravnika u BiH i Bosansko-turskim prijateljstvom BOSFOR.

Ističu da je Erdogan sa svojim saradnicima uspeo da suzbije siromaštvo i kriminal, podigne privredni i ekonomski rast Turske uvrštavajući je u 15 najrazvijenih zemalja sveta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- U velikoj meri je suzbio kriminal i nerede koji doprinose miru i stabilnosti svetske zajednice (UN). Republika Turska je postala ponovo nada spasa za brojne ugrožene narode i države u svetu punom nepravdi i velikih opasnosti - navodi se i dodaje da sve što Erdogan čini u poslednjih 15-20 godina doprinosi da Turska postaje kuća mira i slamka spasa, na kraju 20. i početkom 21. veka, za brojne izbeglice iz mnogih ratom zahvaćenih zemalja.

Inače, ovaj predlog kandidature Erdogana za Nobelovu nagradu za mir su potpisali Ismet Hotović, predsednik Preporoda Foča-Paunci, profesor dr Hasan Balić, predsednik UDPBIH, Rizvan Halilović, predsednik UBTP BOSFOR.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    21. jul 2016 | 18:00

    Svaki put kad vidim neku vijest vezanu za Erdogana ili Izetbegovica, sjetim se jednog grafita kod nas u Zenici nakon zadnjih izbora kad su, po ko zna koji put, opet pobijedili "isti". Pisalo je : " Je*o narod mater svoju ! " Ovo nekoliko debila iz Foce ne predstavlja mene kao gradjanina BiH ili bilo kojeg drugog Bosanca i Hercegovca koji ima imalo mozga u glavi.

  • vule

    21. jul 2016 | 16:59

    haha cuj ovih nagradu za mir koji crni mir u zemlji mu vlada haos nema dana da nema zrtava

  • dobi

    21. jul 2016 | 16:48

    E svašta covek da procita prosto da ne povjeruješ u naslov!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA