Evo kako ARKANOV UBICA Dobrosav Gavrić živi u Južnoj Africi!

Sud u Kejptaunu već pet godina odlaže donošenje odluke o izručenju Dobrosava Gavrića, koji je bio svedok ubistva najvećeg mafijaškog bosa u toj državi Sirila Bike

  • 7
Dobrosav Gavrić Printskrin: Youtube

Ministarstvo pravde Srbije ni posle pet godina od hapšenja Dobrosava Gavrića (42), koji je pred Višim sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, nije dobilo odgovor na zahtev za njegovo izručenje našoj državi.

Beogradski mediji pišu, posle obimne dokumentacije i nekoliko njenih dopuna, ministarstvo je kolegama u Južnoafričkoj Republici dva puta slalo "urgencije“, ali odgovor do danas nije stigao.

ARKANOV UBICA U KUĆNOM PRITVORU: Južna Afrika nema nameru da ga izruči Srbiji?

- S obzirom na to da nikakva odluka o zahtevu Srbije da on bude ekstradiran našoj državi, u kojoj treba da služi visoku zatvorsku kaznu, nije stigla, obraćali smo se nadležnim institucijama u toj državi, ali nikakav odgovor niti obaveštenje o toku postupka nismo dobili. Sve ukazuje da Gavrića ne žele da nam izruče - kaže sagovornik upućen u postupak izručenja Dobrosava Gavrića.

On objašnjava da postupak već neoubičajeno dugo traje i da razlog tome sigurno nije činjenica da su prilikom hapšenja kod ovog begunca pronađena falsifikovana dokumenta na ime Saša Kovačević, kao i manja količina droge.

Printskrin: Youtube/  Vanzemaljac iznad Sarajeva Printskrin: Youtube/Vanzemaljac iznad Sarajeva

PROGOVORIO BIVŠI PRIPADNIK CRVENIH BERETKI: Nisam ubio brata glavnog svedoka ARKANOVOG UBISTVA!

Navodno, u međuvremenu je Gavrić pristao i na saradnju sa tamošnjim istražnim organima s obzirom na to da je bio jedini očevidac ubistva mafijaškog bosa, ali i njegov vrlo blizak saradnik, a koji je, osim sa mafijom, šurovao i sa bezbednosnim strukturama JAR.

Dobrosav Gavrić, podsetimo, teško je ranjen u martu 2011, kada su dvojica napadača na motorima u pokretu presrela automobil u kom je bio sa jednim od najvećih južnoafričkih mafijaških bosova Sirilom Bikom. Bika je ubijen sa pet hitaca u glavu, a Gavrić je ranjen u ruku i dva meseca proveo je u bolnici.

Printskrin: Youtube/Gold 65 Printskrin: Youtube/Gold 65

ARKANOV TELOHRANITELJ: Ubili su mi brata jer sam svedok ubistva u Interkontinentalu!

- Gavrić je navodno pokušao da pobegne u Australiju, ali pošto nije uspeo, sam se predao 27. decembra 2011 - podseća naš sagovornik.

Od toga dana do danas ubica Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu "Interkontinental“ 15. januara 2000. na sve načine se bori da ostane u toj državi. Najpre je zahtevao status izbeglice, za koji je odbijen, a potom je tražio azil u JAR. Tvrdio je da će, ukoliko bude bio vraćen u Srbiju, sigurno biti ubijen iz osvete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA