POŠTA OPET OBARA SVE REKORDE: Za šest meseci ostvarili neto dobit od 1,59 milijardi

Osim impresivnog neto rezultata, posebno je istaknut rast poslovnog dobitka od 1,77 milijardi dinara, što je za oko 23 odsto više nego lane u istom periodu

  • 21

Nadzorni odbor Pošte Srbije je na redovnoj sednici, održanoj 28. jula, usvojio set finansijskih izveštaja o poslovanju ovog javnog preduzeća. U šestomesečnom izveštaju se konstatuje da je Pošta Srbije nastavila sa rastom prihoda i po odbitku poreske obaveze ubeležila čist neto dobitak od čak 1,59 milijardi dinara, što je opet svrstava među najbolja javna preduzeća u Srbiji.

Osim impresivnog neto rezultata, posebno je istaknut rast poslovnog dobitka od 1,77 milijardi dinara, što je za oko 23 odsto više nego lane u istom periodu. Istovremeno, došlo je do znatnog smanjenja troškova i to za 12 odsto u odnosu na plan za ovu godinu.

Poslovni prihodi u srpskim poštama dostigli su 12,14 milijardi dinara, dok su poslovni rashodi svedeni na 10,38 milijardi i kao takvi manji su od planiranih za 12 odsto, što najbolje svedoči o racionalnom upravljanju troškovima i domaćinskom poslovanju.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Novi proizvodi i usluge, predstavljaju okosnicu rasta, i to menjački poslovi, usluga međunarodne poštanske uputnice, prodaja sudskih taksenih maraka, logistička usluga i usluge post-ekspresa.

Projekat elektronske trgovine se privodi kraju i očekuje se puštanje u punu funkciju, kao i lanac od 100 poštanskih prodavnica u poštama širom Srbije.

Direktor Milan Krkobabić zahvalio je poštanskim radnicima na izuztenom rezultatu:

- Ovaj rezultat nas obavezuje, da radimo i dalje istim i još jačim tempom, kako bi osigurali budućnost, a Pošta očuvala lidersku poziciju daleko ispred domaćih i stranih konkurenata - rekao je direktor Krkobabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    28. jul 2016 | 15:38

    Ma daj te, molim Vas, pa to je cisto spinovanje. Tako je bilo i sa Galenikom, dok su bili u koaliciji srecnoj, SPS rukovodioci su ostvarivali neverovatne pozitivne rezultate, odjednom, krah, bankrot, cim je pukla koalicija. Ista prica je sa Beogradom, grad pred bankrotom, dolaze na vlasni SNS strucnjaci, odjednom, sprecen bankrot, grad pozitivan, sve za 6-9 meseci. Pa svi trebaju da dobiju Nobela za ekonomiju. Ovo je cista laz i obmana.

  • Sikira

    30. jul 2016 | 11:04

    Zato radnici Poste imaju najnize plate od svih javnih preduzeca! Toliko o uspesnom poslovanju Poste.

  • Postar

    30. jul 2016 | 10:53

    Pijanduro, sta je sa nasim bednim platama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA