Četvrta nedelja manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" počinje u ponedeljak, 01. avgusta (FOTO)

Na programu je učenje slovenačkog jezika i kulture

  • 0

Učešće na jezičkim radionicama koje se bave jezicima manjinskih zajednica ohrabruje decu da se prilikom izbora fakultativnih predmeta u osnovnim školama lakše opredele da pohađaju upravo časove mađarskog, slovačkog ili rusinskog jezika što je u novosadskim školama omogućeno.

Iz slovenačkog društva "Kredarica" saznali smo da je u planu uvođenje slovenačkog jezika kao izbornog predmeta u pojedine novosadske škole i otuda uključenje slovenačkog jezika u program manifestacije Pod krošnjama na Štrandu.

Foto: Promo Foto: Promo

Iskustva dece koja su pohađala jezičke radionice Pod krošnjama na Štrandu potvrđuju navedene tvrdnje jer su na neposredan način kroz igru stekli znanje koje su mnogi imali prilike da upotrebe.

Radionice se održavaju svakog radnog dana od 19-20 časova ispred Biblioteke na Štrandu i namenjene su deci uzrasta 5-12 godina.

Foto: Promo Foto: Promo

U subotu, 06. avgusta je kviz provere znanja od 18 časova.

Sve informacije o manifestaciji su dostupne na FB stranici Pod krošnjama na Štrandu.

Foto: Promo Foto: Promo

Pobednici kvizova su dobitnici veoma vrednih nagrada koje su omogućili sponzori manifestacije kompanije Coca Cola i Strauss Adriatic.

(Telegraf.rs/Heror Media Pont)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA