≫ 

PAPA UDARIO NA POKEMONE: "Ne dozvolite da vas video igrice ošamute"

Papa je poručio mladima: Ne dozvolite da vas udobnost i igrice ošamute

  • 1

Papa Franja je u subotu uveče upozorio mlade na opasnost da ih vlastita udobnost i video igrice "ošamute i otupe" pozvavši ih da ne budu ravnodušni prema patnjama drugih.

GDE JE BOG KAD NEVINI LJUDI UMIRU A DECU IZRABLJUJU? Ova propoved pape Franje ostavila je sve bez reči!

Papa se u subotu uveče obratio skupu od više od milion ljudi, po proceni sigurnosne službe, okupljenih na ogromnom travnjaku u Brzegiju, petnaestak kilometara od Krakova. To bdenje, uobičajeni deo programa Svetskog dana mladih održano je nepuna 24 sata pre kraja "Katoličkog Vudstoka", kako nazivaju Svetski dan mladih, misleći na muzički festival organizovan u avgustu 1969. na severoistoku Sjedinjenih Država, prenosi hr.n1info.com.

Pošto je saslušao svedočenja troje mladih koji su snagu za svoje životne teškoće nalatili u veri - Poljakinja sklona svetovnom načinu života i bivša grešnica, sirijska hršćanka iz Alepa koja je živela "okružena smrću" i bivši zavisnik narkotika iz Paragvaja koji je raskinuo sve veze sa porodicom - Sveti Otac je pozvao mlade da se bore protiv "opasnog mrtvila koje je ponekad teško prepoznati" a nastaje kada se "sreća zameni kaučem".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Na kauču se osećamo ugodno, mirno i sigurno. Kauč, kakvi su sada u modi, s masažom, tako da u njemu možeš i da spavaš - garantuje nam sate mira kako bismo se mogli preneti u svet video igrica i sate da provodimo za kompjuterom. Padnemo u san da to i ne primetimo, postanemo ošamućeni i tupi dok drugi, možda ne oni najbolji, nego oni koji su budni, odlučuju o budućnosti umesto nas - rekao je Papa.

Pozvao je one bolje stojeće da se ne udaljuju od patnje drugih. - Vremenu u kojemu danas živimo ne trebaju mladi s kauča, nego mladi u cipelama, još bolje, u kopačkama. Nismo došli na svet da bismo "vegetirali", nego da ostavimo trag - poručio je papa.

Mladi koji su došli s vrećama za spavanje, spremali su se da provedu noć na trgu pod otvorenim nebom čekajući misu u nedelju kojom se završava Svetski dan mladih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA