BRUKA: Srbija ima najveće doprinose na planeti! (INFOGRAFIKA)

U Srbiji se za poreze i doprinose na zarade izdvaja 69,8 odsto od ukupne neto zarade - od toga 35,8 odsto na socijalno osiguranje, a 34 odsto na poreze

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika zg zgic
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • borac

    07. jun 2012 | 11:19

    @duki Gospodine verujte mi da se ja borim za svoja prava svaki dan. Ali dzaba borba kad nas drzava ne stiti ni na jedan nacin. Jedino resenje je dati otkaz, ali i to je dzaba jer 90% firmi posluje po tom principu. Sto se tice ovoga da komsiji crkne krava tu ste potpuno pogresili. Ne zelim ja da nikome bude losije, samo zelim da svima bude bolje. Ako poslodavci kao glavni trosak gledaju plate i razmisljaju samo kako da na njima ustede zasto bi ja razmisljao da njemu treba da bude bolje??? Moja logika je veoma jasna ako se gazdi povecava profit i radnicima treba da rastu plate. Sve ostalo je samo otimanje od radnika. Zaboravili smo na suzivot, na razmiusljanje o drugom coveku. Vidim da ste i Vi klasican srpski poslodavac. Ja pa ja i samo ja, da ja imam a svi ostali neka crknu. I samo cu Vam jos ovo reci, potpuno Vam je pogresan stav da je poslodavac onaj koji odlucuje, zaposljava itd. Koliko meni treba poslodavac toliko i ja trebam njemu. Bez dobrog radnika nema ni dobre firme. Pogresna vam je prcepcija ovog pitanja. Po vasoj logici bi radnici bili samo neobrazovani i neupuceni ljudi a svi ostali bi bili neke kvazi "gazde". Vi pricate o losim radnicima. Sta je sa dobrim?

  • Sale

    06. jun 2012 | 09:53

    Mada ovo bash i nije tacno, jer npr u USA se racuna porez u odnosu na bruto platu (koji je 15% - 35% - u zavisnosti od delatnosti, tako da podaci gore nisu tacni), a ne na neto (u Srbiji porez na bruto platu je 41%), ali i dalje je ovo nase previse, a i da imamo plate ko USA ne bih se bunio da se placa ovoliki porez, al opet je previse :/

  • zg zgic

    04. jun 2012 | 23:47

    Plus inflacija, cijena regulacije, carine, takse, akcize....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA